Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Μαΐος 2024)

  • Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών, με τους γονείς τους

12:00 | Διάρκεια: 70 λεπτά

Ώρα έναρξης:

Σάββατο 11 Μαΐου 2024
Παίζοντας με τις αισθήσεις…

Γεύση, όσφρηση, αφή, όραση και ακοή. Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στον νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μια-μια και τις πέντε, παίζοντας!

Σάββατο 18 Μαΐου 2024
Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά… όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά.

Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά, όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

  • Μπορείτε να συνδυάσετε θεματικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ταινία «Ο Εξωγήινος και τα Παιδιά των Σπηλαίων - Ταξίδι στο φως!», που προβάλλεται στη «Θόλο», το ημισφαιρικό θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στον χρόνο και τον χώρο που θα διασκεδάσει τα παιδιά, καθώς ανακαλύπτουν την επιστήμη του φωτός, την ενέργεια και το ηλιακό σύστημα. Μία ταινία για όλη την οικογένεια, που χάρη στην τεχνολογία της «Θόλου» προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους!
  • Ώρα προβολής: 11:00
  • Περισσότερες πληροφορίες: www.hellenic-cosmos.gr/tholos-alien-cave-children

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Μαΐος 2024)

Σάββατο 25 Μαΐου 2024
Τζίκης ο Τζιτζίκης

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά…. ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της  Ιμεοχώρας τα τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει τον χορό και το τραγούδι.

  • Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 

ηλικίας 5-8 ετών
Ώρα έναρξης: 16:00 | Διάρκεια: 90 λεπτά

Κυριακή 12 Μαΐου 2024
Μυθικές… μαμάδες Οικογενειακό πρόγραμμα

Μητέρα, μανούλα, μαμά... όπως και αν την αποκαλέσουμε, μάνα είναι μόνο μία! Από την αρχαιότητα έως και σήμερα, είναι πάντα δίπλα μας. Μύθοι, όπως της Ρέας, της Δήμητρας και της Θέτιδας, μας μιλούν για την αληθινή αγάπη της μητέρας. Ας γιορτάσουμε μαζί της, αυτή την ξεχωριστή ημέρα, παίζοντας και δημιουργώντας το δικό μας δώρο για εκείνη!

«Με σκουπάκι και μυστρί… ξεκινά η Ανασκαφή» 
Κυριακή 19 Μαΐου 2024 Οικογενειακό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών*
Κυριακή 26 Μαΐου 2024 Οικογενειακό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών*
Μεταμορφωνόμαστε σε αρχαιολόγους για μια μέρα! Πώς γίνεται, όμως, μία ανασκαφή; Τι αντικείμενα βρίσκουμε; Ποια εργαλεία θα χρειαστούμε για να ανακαλύψουμε ευρήματα που κρύβονται, αιώνες τώρα, μέσα στο χώμα; Μικροί και μεγάλοι θα πραγματοποιήσουμε τη δική μας ανασκαφή στα ειδικά διαμορφωμένα σκάμματα του «Ελληνικού Κόσμου».
* Μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο, στα ειδικά διαμορφωμένα σκάμματα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του κτηρίου 9.

Πληροφορίες:

  • Ωρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
  • Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο Τ. 212 254 0000 και στο email: [email protected]  
  • Ηλεκτρονική προπώληση: www.hellenic-cosmos.gr/tickets 

Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" 
Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78
Τ. 212 254 0000
www.hellenic-cosmos.gr/tickets 
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Follow us on Facebook and Instagram