Δύο δράσεις για τα παιδιά από την Ομάδα Κύκλος - Εργαστήριο Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας

Η ομάδα του Κύκλου, του Εργαστηρίου Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας, το εγχείρημα της ΑΜΚΕ InCommOn, που βρίσκεται στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον Ιανουάριο, δυο δράσεις για τους μικρούς μας φίλους και φίλες, μια παρουσίαση βιβλίου καθώς και δυο εργαστήρια. 

  • “Οι περιπέτειες μιας σακούλας”: παρουσίαση βιβλίου και δημιουργικό εργαστήριο

Έχετε σκεφτεί ποτέ που μπορεί να φτάσει μια απλή πλαστική σακούλα μετά τη χρήση της; Μήπως χρησιμοποιούμε παραπάνω πλαστικό από όσο πραγματικά χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας;

Το παιδικό βιβλίο ‘’Οι Περιπέτειες μιας Σακούλας’’ μας συστήνει τη Σούλα τη Σακούλα, μας διηγείται το ταξίδι της και μας βάζει σε σκέψεις για την αλόγιστη χρήση του πλαστικού στη ζωή μας.

O Κύκλος σας προσκαλεί στην Άνω Πόλη, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 11:00, στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Οι περιπέτειες μιας σακούλας” αλλά και σε ένα δημιουργικό εργαστήριο που θα ακολουθήσει! Θα διαβάσουμε για τις περιπέτειες της Σούλας της Σακούλας, θα συζητήσουμε με τα παιδιά για τη σημασία της μείωσης των απορριμμάτων μας και την αξία της ανακύκλωσης και με ευφάνταστο τρόπο θα ζωγραφίσουμε τις δικές μας υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Πληροφορίες:
Σάββατο 22 Ιανουαρίου |  11.00 - 12.30

Παρουσίαση βιβλίου και δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά
Για ηλικίες 5-9 ετών με τη συμμετοχή των γονέων / συνοδών τους
Για τη συμμετοχή σας στη δράση είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας: forms.gle/T6mxWDany3b4XwhD9

Δύο δράσεις για τα παιδιά από την Ομάδα Κύκλος - Εργαστήριο Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας

  • Κλίμα στα Νιάτα”: διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά

Ένα νέο διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά έρχεται στον Κύκλο, γεμάτο με φαντασία, συναίσθημα και παιχνίδι!

Είναι κρίμα το κλίμα; Γιατί λένε όλοι για αυτό το κλίμα; Δικό μας είναι άραγε; Μεγάλο το μπέρδεμα και στο δικό μας μυαλό για αυτό το κλίμα που επηρεάζει τις διακοπές μας, τα λουλούδια ή ακόμα και ποια φρούτα πρέπει να τρώμε και πότε! 

Μαζί με το αγαπημένο The Bee Camp -την πρώτη οργάνωση στην Ελλάδα που ασχολείται με την προστασία των μελισσών- σας προσκαλούμε να εξερευνήσουμε μαζί με τα παιδιά τη σχέση μας με τη φύση, μέσα από εργαστήρια και πρωτότυπες εμπειρίες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μέσα από ιστορίες, παιχνίδια και quiz θα παρακολουθήσουμε πως το κλίμα επηρεάζει και διαμορφώνει τις ζωές των ανθρώπων στις διάφορες γωνιές της γης, θα παρατηρήσουμε τον όρο "κλιματική αλλαγή" και τη σχέση των ανθρώπων με αυτήν.

Πληροφορίες:
Διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά 7 έως 11 ετών
Σάββατο 29 Ιανουαρίου | 17:00 - 18:00 

Απαραίτητη η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας εγγραφής: forms.gle/fLXtdBP6cnLxA7gB6

Λίγα λόγια για τον Κύκλο - Εργαστήριο Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας

Ο Κύκλος, είναι ο πρώτος χώρος στην πόλη της Θεσσαλονίκης που ανοίγει το διάλογο για τη σχέση της κυκλικής οικονομίας με την αστική πραγματικότητα, προ(σ)καλώντας κάθε ηλικίας πολίτες να αναζητήσουν οι ίδιοι τις δυνατότητες να βελτιώσουν τις συνθήκες στις πόλεις και στις γειτονιές τους μέσα από διάφορες δράσεις, όπως εργαστήρια και συναντήσεις. Βρίσκεται στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να γίνει ένα σημείο συνάντησης για όλους τους κατοίκους, με στόχο να βρούμε όλες και όλοι μαζί πώς η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο βιώσιμη. Θεωρώντας ότι οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές πτυχές της καθημερινότητας μας είναι αλληλένδετες και ισότιμες, η ομάδα του Κύκλου υποστηρίζει με συμμετοχικές διαδικασίες τη σταδιακή μετάβαση προς μία πιο κυκλική οικονομία και κοινωνία.

Αγίας Σοφίας 105, 54633, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316009518

Δύο δράσεις για τα παιδιά από την Ομάδα Κύκλος - Εργαστήριο Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας