«Σβήσε το φως!», στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Photo credits: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ παρουσιάζει στη Μουσική Βιβλιοθήκη ένα ολόφρεσκο έργο, μια μοναδική περιπέτεια με ζωηρή πλοκή, μυστήριο και χιούμορ, μέσα σε ένα ευφάνταστο, πολυμήχανο σκηνικό με φωτισμούς, σκιές και χρώματα που θα εξάψουν κάθε φαντασία!

Πρόκειται για μια ιστορία που μας καλεί να πλησιάσουμε με θάρρος και να γνωρίσουμε όλα όσα μας φοβίζουν, να απορρίψουμε τους φόβους που πηγάζουν από την άγνοια και τις προκαταλήψεις μας και να αποδεχθούμε κάποιους άλλους, χωρίς ενοχές. Και ίσως τότε, όταν σβήσει το φως, να μην είναι όλα δα και τόσο τρομερά!

Το πρωτότυπο κείμενο των πολυβραβευμένων συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη ζωντανεύει πλήθος φανταστικών χαρακτήρων και ξορκίζει -με το χιούμορ του- όλα όσα θεωρούμε τρομακτικά. Η σκηνοθεσία του πολυτάλαντου Γκάυ Στεφάνου αξιοποιεί ευρηματικά τις ιδιαιτερότητες του φιλόξενου χώρου της Βιβλιοθήκης. Το αποτέλεσμα; Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, ταξιδεύει τους μικρούς και μεγάλους θεατές -για ακόμη μια φορά- στη χώρα του φανταστικού, όπου όλα μπορούν να συμβούν!
Η μουσική της παράστασης κυκλοφορεί σε CD που μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και στο φουαγιέ του θεάτρου.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Μάξιμος είναι ένας πραγματικός φοβητσιάρης. Φοβάται ακόμα και τη σκιά του, αλλά φυσικά ούτε που τολμάει να το ομολογήσει! Όταν πέφτει η νύχτα, η φαντασία του καλπάζει και το καθετί μοιάζει με ένα πραγματικό τέρας. Γι’ αυτό έχει πάντα όλα τα φώτα αναμμένα και φροντίζει να μην μένει ούτε μια γωνία σκοτεινή στο σπίτι του. Ώσπου μια μέρα, ένας επίμονος ήχος, τον οδηγεί σε έναν κόσμο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει όλες τις φοβίες του, συνομιλώντας μαζί τους! Τι γίνεται όμως όταν καταλαβαίνει ότι σε αυτόν τον κόσμο ο μόνος δυνατός είναι ο ίδιος και ότι όλοι εκεί χρειάζονται τη βοήθειά του; Σε έναν κόσμο τόσο υπέροχα αστείο και φανταστικά αλλόκοτο, που ακόμα και οι ίδιοι οι θεατές θα τον παρακαλούν να…  σβήσει το φως!

Συντελεστές
Ερμηνεύουν: Ελισσαίος Βλάχος, Βαγγέλης Πιτσιλός
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Επιμέλεια Κίνησης: Θάνος Δασκαλόπουλος
Κοστούμια: Όλγα Μπρούμα
Επιστημ. Σύμβουλος – Ψυχοθ/τρια: Δήμητρα Μιχαλοπούλου
Μουσική – Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Ηχογράφηση – Editing – Μίξη – Mastering: Γιώργος Ζιώτας
Βοηθ. Σκηνοθεσίας: Ηλέκτρα Κομνηνίδου
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη
Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Θεοχάρης
Φωτογραφίες: Άγγελος Αγγέλου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη
Βασ. Σοφίας, Αθήνα

Τηλ. 2107282000
Κάθε Κυριακή (εκτός 6/3), ώρα 15:30
Ηλικίες: 4 -10 ετών
Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr