“Κάτι κινείται στο Μουσείο!” - Εργαστήριο Stop Motion Animation στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή εμπνέεται από το εικαστικό αφιέρωμα στον ζωγράφο Σωτήρη Σόρογκα, που φιλοξενείται στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων και παρουσιάζει ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας (stop motion animation).

Με αφορμή τις θεματικές ενότητες και τις τεχνικές του ζωγράφου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια πρωτότυπη ιστορία, θα κατασκευάσουν cut-out φιγούρες και θα δώσουν στα έργα του Σόρογκα μια νέα διάσταση, αξιοποιώντας την τεχνική του stop motion. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα εξοικειωθούν με όλα τα στάδια παραγωγής του animation, όπως η συγγραφή σεναρίου και η σκηνοθεσία και θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στη δημιουργία της δική τους πρωτότυπης stop motion ταινίας.

Συνδυάζοντας τη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων με την εκπαιδευτική διαδικασία, η τεχνική stop motion animation έχει ταυτόχρονα και ορατά οφέλη στη διεργασία της μάθησης και ενθαρρύνει την ανάπτυξη του επίπεδου συγκέντρωσης και προσοχής των παιδιών, εξάπτοντας τη φαντασία τους και προωθώντας παράλληλα την έννοια της συνεργατικής δημιουργίας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη
Κάθε Κυριακή (έως και 27/3) │10:30-12:30 για παιδιά 9-11 ετών.
Κάθε Κυριακή (έως και 27/3) │13:00-15:00  για παιδιά 12-14 ετών.
 
Έως 10 συμμετοχές
Διάρκεια: 120’
Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9€

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή / Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Τηλ. 2107252895
email: [email protected]