"Επικοινωνία - Άμυνα - Επίθεση": Μία θεματική εμπειρία επίσκεψης στο Μουσείο Κοτσανά (25/3)

Μία θεματική εμπειρία επίσκεψης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, με τίτλο "Επικοινωνία - Άμυνα - Επίθεση!», διοργανώνει το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, την Παρασκευή 25 Μαρτίου, 12.30-13.30.

Η πολεμική τεχνολογία μάς αφηγείται τη δική της ιστορία και μας παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για να συνθέσουμε το δικό μας όπλο της ειρήνης! Από την κρυπτογραφία και τα παιχνίδια στρατηγικής της αρχαιότητας, μέχρι το καριοφίλι και τα πολεμικά πλοία της Επανάστασης, ομοιότητες και διαφορές διαμορφώνουν ένα μοναδικό σκηνικό που αφηγείται την ιστορία της χώρας μας, στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Μια "επαναστατική" θεματική ξενάγηση θα περιμένει τους επισκέπτες του Μουσείου Κοτσανά για να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τις στρατηγικές των αρχαίων Ελλήνων και των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, με βάση τα διαδραστικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής του "Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών". Σημαντικοί σταθμοί και πτυχές των ελληνικών στρατηγικών επικοινωνίας, άμυνας και επίθεσης θα αποκαλυφθούν μέσα από ένα βιωματικό ταξίδι στο χρόνο "εν καιρώ πολέμου", που θα αναδείξει αμυντικές, και όχι μόνο, πρακτικές που επιβίωσαν ανά τους αιώνες.

Η θεματική εμπειρία επίσκεψης προσφέρεται δωρεάν. Οι επισκέπτες καταβάλλουν μόνο το γενικό αντίτιμο εισόδου στο Μουσείο (€5).

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 2114110044 / Αγορά εισιτηρίων εδώ

  • Προτείνεται τηλεφωνική προκράτηση θέσεων, καθώς οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς.
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 12 άτομα
  • Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη της δράσης.
  • Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι