"Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος", για βρέφη και νήπια 1,5-5 ετών στο θέατρο Μορφές Έκφρασης

Μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία, το δάσος και τα στοιχεία της φύσης με τίτλο "Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος", παρουσιάζεται στο θέατρο Μορφές Έκφρασης, με την υπογραφή της Άννας Τζίμα, για βρέφη και νήπια από 18 μηνών - 5 ετών.

Μία βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά, που συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, το παιχνίδι, τη φαντασία και την περιπέτεια. Στην παράσταση αυτή τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα. Βλέπουν από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πώς με αυτά μπορούμε να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης.

Λίγα λόγια για το έργο  
- «Κού-κου! Θέλεις να παίξουμε;» είπε ένα πολύχρωμο πουλί κρυμμένο μέσα στις φυλλωσιές του δέντρου.
- «Ω, ναι!» απάντησε το πολύ ζωηρό παιδί.
- «Όμως, πού είσαι;»
- «Έλα να με βρεις!»
 
Το παιδί θα αρχίσει να ψάχνει, ώσπου να βρεθεί μέσα στο δάσος! Δειλά δειλά στην αρχή και με ενθουσιασμό στη συνέχεια, το παιδί και ο πολύχρωμος φίλος του θα αρχίσουν ένα παιχνίδι ανακάλυψης που θα τους φέρει πιο κοντά στη φύση. Θα παίξουν με τις σταγόνες της βροχής, θα κρυφτούν από τον κεραυνό και θα κολυμπήσουν στα γαλάζια νερά του ποταμού, ώσπου η κοινή τους περιπέτεια θα τους οδηγήσει σε μια υπέροχη φιλία.
 
Η παράσταση γίνεται με τη χρήση φυσικών μουσικών οργάνων, με τα οποία αλληλεπιδρούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα μας (body percussion), θα φτιάξουμε όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Στην παράσταση κυρίαρχο είναι το τραγούδι του Κού-κου, το οποίο μαθαίνουν και τα παιδιά και το χρησιμοποιούν στην περιπέτειά τους. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Η παράσταση, που συνεχίζεται για 9η χρονιά, παίζεται κάθε Κυριακή ως και τις 17 Απριλίου, στις 11:00 π.μ.  

Συντελεστές
Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου

Θέατρο Μορφές Έκφρασης
Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα 
Τηλ. 2103464903
Εισιτήρια: από €8 στην ticketservices.gr