Δημιουργική ξενάγηση για όλη την οικογένεια: "Οι Περιπατητές Νερού ξεδιπλώνουν τα βήματά τους" στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών

Photo Credit: Χρήστος και Αλέκος Μπουρελιάς

Ο Καλατράβα συναντά τον Αδριανό και περπατάνε στο νερό!

Οι Περιπατητές Νερού πηγαίνουν βόλτα στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και σας προσκαλούν για να σας ξεναγήσουν, αλλά και να σας εξηγήσουν το πώς ένας σύγχρονος αρχιτέκτονας συνάντησε έναν ρωμαίο αυτοκράτορα!

Την Κυριακή 10 Απριλίου θα λυθούν όλες οι απορίες σας σχετικά με αυτή τη “συνάντηση κορυφής” μέσα από μια δημιουργική ξενάγηση για όλες τις ηλικίες. Θα ταξιδέψουμε από το επίπεδο της γης του ΟΑΚΑ στον υπόγειο κόσμο ενός υδραγωγείου, αλλά και από το παρελθόν στο παρόν, γνωρίζοντας διαφορετικούς χαρακτήρες, μαθαίνοντας άγνωστες πληροφορίες και φυσικά παίζοντας.

Η ξενάγηση έχει διάρκεια μιας ώρας, είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό, και θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις ομάδες. 

Ώρες ξεναγήσεων/ομάδα:

  1. 10.00 - 11.00
  2. 11.00 - 12.00
  3. 12.00 - 13.00
  4. 13.00 - 14.00

Σημείο Συνάντησης: Πύλη Α’, Σπύρου Λούη 1, Κεντρικό Στάδιο, ΟΑΚΑ - “Σπύρος Λούης”. (pin Google Maps)

Δημιουργική ξενάγηση για όλη την οικογένεια: "Οι Περιπατητές Νερού ξεδιπλώνουν τα βήματά τους" στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών

Photo Credit: Θέμης Γκιών

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων σε κάθε βόλτα, για να μπορέσετε να συμμετέχετε είναι απαραίτητη η προεγγραφή σας μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας ή τηλεφωνικά:

Η δράση αποτελεί μια συνεργασία της ομάδας έργου των Περιπατητών Νερού, που αποτελείται από την ΑΜΚΕ Όχι Παίζουμε/UrbanDig Project και την Art of Hosting Athina, και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών

Σκοπός της συνεργασίας είναι να αναδείξουμε από κοινού τους διαφορετικούς τόπους από τους οποίους διέρχεται το Αδριάνειο Υδραγωγείο και το πώς συναντά σημαντικά τοπόσημα και δημόσιους χώρους της σύγχρονης Αθήνας, όπως το ΟΑΚΑ, με όραμα μια πιο βιώσιμη πόλη. Ακόμα, στόχος της δράσης είναι να γνωρίσουμε από κοντά το Υδραγωγείο και να ξεδιπλώσουμε την πορεία των Περιπατητών μέχρι σήμερα, αλλά και από δω και πέρα.

https://www.urbandigproject.org/single-post/peripatites-nerou

Σχετικά με τους Περιπατητές Νερού
Οι Περιπατητές Νερού είναι μια προσπάθεια να “περπατήσουμε” και να μειώσουμε την απόσταση που συχνά υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες και τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών από τη μία, και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την αστική ανάπτυξη από την άλλη. 

Το έργο έχει ως στόχο να κάνει ένα πείραμα: να προ(σ)καλέσει την Κοινωνία των Πολιτών και τους φορείς λήψης αποφάσεων να συμμετέχουν στην εφαρμογή μιας πρωτότυπης, διατοπικής προσέγγισης συμμετοχικότητας στην αστική ανάπτυξη.

Ειδικότερα στοχεύει στον συμμετοχικό σχεδιασμό δράσεων ανάδειξης και αξιοποίησης ενός μοναδικού πολιτιστικού και υδάτινου αγαθού που... διέρχεται κάτω από τα πόδια μας: Του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Το Αδριάνειο Υδραγωγείο κατασκευάστηκε το 140 μ.Χ. και είναι το μοναδικό Ρωμαϊκό Υδραγωγείο - για το είδος και το μήκος του - που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη και ακόμα μεταφέρει νερό. Έχει μήκος 20 χλμ και συνδέει τις γειτονιές των Δήμων Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Ηρακλείου, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων. Πρόκειται για έναν -μοναδικής αξίας- αστικό πόρο σε επίπεδο περιβάλλοντος (νερό), πολιτισμού (μνημείο) και αστικής δικτύωσης (δίκτυο).

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις των Περιπατητών Νερού εδώ.

Το έργο Περιπατητές Νερού υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Όχι Παίζουμε/ UrbanDig Project και εταίρο την Art Of Hosting Athina.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.