"Κυριακές στην Αθήνα": Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης με δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις

"Τέχνες παντού" είναι το θέμα της δράσης "Κυριακές στην Αθήνα", που απευθύνεται σε οικογένειες και παιδιά, και εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον Μάρτιο. Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί και πάλι μικρούς και μεγάλους σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους, την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, για να ανακαλύψουν τις τέχνες, μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης, με ελεύθερη συμμετοχή για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα, ενήλικες και παιδιά από 3 ετών μπορούν να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, που τιμάται στις 15 Απριλίου, με δωρεάν δραστηριότητες σε τρεις χώρους του ΟΠΑΝΔΑ και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης.

Οι μικροί συμμετέχοντες θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν κατασκευές, θα γνωρίσουν το graffiti και τον χορό, θα εκφραστούν ελεύθερα και έρθουν σε επαφή με τη χαρά της δημιουργίας, μέσα από μια σειρά από εργαστήρια κίνησης και εικαστικής δημιουργίας, και ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα συναρπάσουν.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το τσαλακωμένο χαρτί  και το κάρβουνο
Εργαστήριο κίνησης και εικαστικής δημιουργίας από την ομάδα "100 περιστροφές" για παιδιά από 7-11 ετών. Με εργαλεία την κίνηση και τη ζωγραφική τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

Ώρες: 12-1 μ.μ.
Χώρος διεξαγωγής: Skywalk

Βιομηχανικά υλικά και τέχνη
Εικαστικό εργαστήριο για οικογένειες με παιδιά από 3-8 ετών. Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας, ανακαλύπτουμε βιομηχανικά υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Στη συνέχεια ανακαλύπτουμε πώς αυτά μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για ένα έργο τέχνης.

Ώρες: 11 π.μ. -12 μ.μ. & 12-1 μ.μ. (διπλό εργαστήριο)
Χώρος διεξαγωγής: Παλαιοί Φούρνοι
Απαραίτητη η κράτηση: 2130109325 (Δευτέρα-Παρασκευή 11 π.μ. – 4 μ.μ.)
"Κυριακές στην Αθήνα": Ο Δήμος Αθηνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης με δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη"

Ας χορέψουμε βαλς!
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά από 8 ετών. Η Μούσα του χορού "Τερψιχόρη" κατάφερε, συνδέοντας το σώμα με τη μουσική, να δημιουργήσει μια από τις σπουδαιότερες μορφές τέχνης.

Ώρα διεξαγωγής: 11.30 π.μ. – 1 μ.μ.
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 2103243987 & 2103243972 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10 π.μ. – 2 μ.μ.)

Κέντρο Τεχνών

Ζωγραφίζοντας παρέα μ’ ένα ζωγράφο!
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά από 8-12 ετών. Με αφορμή το γνωμικό του Σιμωνίδη του Κείου αλλά και την εικαστική έκθεση "Ήσυχη Ζωή" του Βασίλη Βασιλάκη που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών, οι μικροί συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε ένα εικαστικό εργαστήρι με θέμα τη ζωγραφική. Το εργαστήριο υλοποιείται με τη συμβολή του εικαστικού Βασίλη Βασιλακάκη.

Ώρες διεξαγωγής: 11 π.μ. – 12 μ.μ.
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 2107248150 & 2107232604 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10 π.μ. – 2 μ.μ.)

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Ελάτε στην Πινακοθήκη για ένα… φιλί!
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 8-12 ετών, για εφήβους και ενήλικες. Η τοιχογραφία Το φιλί του καλλιτέχνη Ηλία Παπαηλιάκη βρίσκεται στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. Το έργο αυτό, λίγο διάστημα πριν γίνει τοιχογραφία, παρουσιάστηκε σε έκθεση του καλλιτέχνη στο κτίριο της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων. Με αφετηρία το κτίριο της Πινακοθήκης στο Μεταξουργείο, θα κάνουμε έναν εικαστικό περίπατο σε κοντινή απόσταση για να εξοικειωθούμε με τον όρο graffiti και να μάθουμε για την ιστορία αυτού του είδους τέχνης που ανθεί στην περιοχή. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί με ένα υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι ζωγραφικής.

Ώρες διεξαγωγής: 12-1.15 μ.μ.
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 2105202420 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10 π.μ. – 1 μ.μ.)