Planet G(reece) - Μέρος Β' δωρεάν εργαστήρια για εφήβους #4: Ακτιβισμός & Ντοκιμαντέρ

Τα δωρεάν εργαστήρια ντοκιμαντέρ του Exile Room για εφήβους κάθε εθνικότητας συνεχίζονται τον Μάιο του 2022. Αν είστε 13 έως 19 ετών, με καλλιτεχνικές ανησυχίες, τότε το Planet G(reece) έχει το ιδανικό εργαστήριο για σας.

Μπορεί το ντοκιμαντέρ να μας βοηθήσει να σώσουμε τον πλανήτη; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή μέσα από τις εικόνες; Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε τι σημαίνει να είσαι ακτιβιστής και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ντοκιμαντέρ για να υψώσουμε φωνές που υπερασπίζονται την κοινωνική δικαιοσύνη. Θα ψάξουμε σε κάθε γωνιά της πόλης για επαναστατικές οικολογικές λύσεις και ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη σωτηρία του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εργαστηρίων, θα μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε την κάμερα, θα δούμε στιγμιότυπα από ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στον ακτιβισμό, θα επισκεφτούμε οικολογικές ομάδες και θα φτιάξουμε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα βίντεο, αν έχετε πάθος για τον πλανήτη ή για κοινωνικά ζητήματα, ελάτε να μάθουμε μαζί!

Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί κινηματογραφικές γνώσεις, ενώ ο εξοπλισμός – εκτός από τα κινητά σας – παρέχεται από το Exile Room. Η μικρού μήκους ταινία που θα γυρίσετε θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί σε διάστημα ενός μήνα μετά τη λήξη του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Planet G(reece): Μέρος Β [εργαστήρια 3 έως 7] έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για ένα μόνο από τα εργαστήρια.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για απορίες ή δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα 210 3223395-6 (12-5μμ) και στο e-mail [email protected]

Exile Room: Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος www.exile.gr

Σάββατα 7, 14, 21 & 28 Μαΐου 2022, 11:00-15:00

Το Β' Μέρος του Planet G(reece) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Περισσότερα για το εργαστήριο ΕΔΩ
Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ
Δείτε όλα τα εργαστήρια του PLANET G(reece) Μέρος Β' ΕΔΩ

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

  1. Πρέπει να είσαι από 13 έως 19 χρόνων.
  2. Πρέπει να αγαπάς το σινεμά.
  3. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά.
  4. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
  5. Πρέπει να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά.
  6. Πρέπει να έχεις πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης Covid-19, ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ τελευταίου 24ώρου.
  7. Πρέπει να φοράς μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές:
Ο Στέργιος Ντινόπουλος είναι απόφοιτος οπτικών σπουδών και παραγωγής κινηματογράφου από το Harvard University. Είναι σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και φωτογράφος. Κάνει ταινίες μυθοπλασίας, βίντεο χορού, installation και ντοκιμαντέρ. Έχει διδάξει φωτογραφία και storytelling σε εφήβους, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων φωτογραφίας σε έφηβους πρόσφυγες στο πλαίσιο της ομάδας «The Unmentionables», καθώς και εργαστήρια τέχνης για μικρά παιδιά στο ΠΙΚΠΑ, στη Λέσβο. Τον ενδιαφέρουν οι συλλογικές πρακτικές, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η πολιτική των ψηφιακών και φυσικών κοινών χώρων.

Η Ευδοκία Νούλα είναι κοινωνική ανθρωπολόγος (MA, University of Manchester), με υπόβαθρο στις Διεθνείς Σχέσεις (ΒΑ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Για το έτος 2021-2022 διεξάγει μετα-μεταπτυχιακή έρευνα στο πλαίσιο του προγράμματος Collective Practices – Symbiotic Organizations, στο Royal Institute of Art της Στοκχόλμης. Τα πεδία του ενδιαφέροντός της περιλαμβάνουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τη ριζοσπαστικότητα στη θάλασσα και τη χρονικότητα. H ερευνητική της πρακτική συνδυάζει κυρίως συγκεντρώσεις, γραφή, φωτογραφία και βίντεο.

Το έργο Planet G(reece) [Μέρος Β: εργαστήρια 3 έως 7] υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Exile Room. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.