"Η Βικτώρια ταξιδεύει": Β' κύκλος δωρεάν εργαστηρίων τέχνης από το Victoria Square Project (Μάιος 2022)

 Το Victoria Square Project (VSP) καλεί παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στον 2ο κύκλο δωρεάν εργαστηρίων τέχνης, με τίτλο "Η Βικτώρια ταξιδεύει", από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου. Στα εργαστήρια τα παιδιά θα γνωρίσουν τη Νιγηρία και την Αλβανία, μέσα από καλλιτεχνικά έργα αλλά και από τις αφηγήσεις των μικρών φίλων του VSP, που αναλαμβάνουν ρόλο ξεναγού στη δική τους πατρίδα.

Ο κύκλος των διεπιστημονικών εργαστηρίων τέχνης για παιδιά "Η Βικτώρια ταξιδεύει" εντάσσεται στον εκπαιδευτικό άξονα "ΒικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ" του Victoria Square Project και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μέσα από τις συναντήσεις, τα παιδιά θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και θα ανακαλύψουν μυστικά της κάθε χώρας. Εστιάζοντας σε έναν καλλιτέχνη για κάθε χώρα, θα εξοικειωθούν με τις αρχαίες τεχνικές που χρησιμοποιούνται ακόμα, και συναντώνται σε σύγχρονα έργα τέχνης, όπως η χαρακτική και το μωσαϊκό και θα δημιουργήσουνε τα δικά τους έργα, τα οποία έπειτα θα συγκεντρωθούν μέσα σε ένα  ταξιδιωτικό ημερολόγιο. Παράλληλα, οι μικροί ξεναγοί των εργαστηρίων θα συστήσουν στους συμμετέχοντες όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν τη χώρα καταγωγής τους ξεχωριστή.

Τα εργαστήρια υλοποιούνται διαδικτυακά τις Τετάρτες και διά ζώσης τα Σάββατα.

Δια ζώσης πρόγραμμα: 7, 14, 21, 28 Μαίου (5.30-7 μ.μ.) και 4 Ιουνίου 2022 | (5.30-7 μ.μ.)
Διαδικτυακό πρόγραμμα: 4, 11, 18, 25 Μαίου (5.30-7 μ.μ.) και 1 Ιουνίου (5.30-7 μ.μ.)

Για να λάβετε μέρος στα εργαστήρια συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής. Πριν την έναρξη των εργαστηρίων, θα σταλεί σύνδεσμος της πλατφόρμας zoom μέσω της οποίας υλοποιούνται τα προγράμματά του VSP. Όσοι πάρετε μέρος στα διά ζώσης προγράμματα, θα σας σταλούν περισσότερες πληροφορίες για τη κάθε συνάντησή στον χώρο του VSP.