"Ένα θέατρο-αυτοκίνητο κυκλοφορεί στην Αλεξάνδρεια": Θεματική εμπειρία επίσκεψης στο Μουσείο Κοτσανά

Μία θεματική εμπειρία επίσκεψης με τίτλο "Ένα θέατρο-αυτοκίνητο κυκλοφορεί στην Αλεξάνδρεια", μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους, το Σάββατο 28 Μαΐου στις 18:30, στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Ηχητικά, κινητικά και φωτεινά εφέ διαδέχονται το ένα το άλλο και έρχονται να μας καταπλήξουν! Οι μηχανικοί της αρχαίας Ελλάδας επινοούν και φτιάχνουν τα πρώτα αυτόματα θέατρα. Χάρη στον διάσημο μηχανικό Ήρωνα, ο θεός Διόνυσος δοξάζεται με μια αυτόματη παράσταση που σχεδιάζεται προς τιμή του.

Ο Ήρωνας επέλεξε το δρώμενο να εκτυλίσσεται πάνω σε έναν κρυφό τροχοφόρο μηχανισμό. Κατασκεύασε, λοιπόν, ένα ιδιοφυές αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε αλλά και ζωντάνευε "μαγικά" ολόκληρη την παράσταση.

Η αγάπη των αρχαίων Ελλήνων για το θέατρο ζωντανεύει στο Μουσείο Κοτσανά μέσα από μια αξιοθαύμαστη τεχνολογική αναβάθμιση. Άνθρωποι, μαινάδες, θεοί και τεχνολογία συναντώνται για να αφηγηθούν τις μοναδικές τους ιστορίες. Το Ηρώνειο θέατρο δίνει ραντεβού με τον μύθο και την επιστήμη και μας αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 1 ώρα.

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις

  • Απαραίτητη η τηλεφωνική προκράτηση θέσεων, καθώς οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 211 411 0044.
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 12 άτομα.
  • Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη της δράσης.
  • Εισιτήριο: €7

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλ. 6907292002
Email: [email protected]