Δωρεάν εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ για παιδιά 7-10 ετών

Με αφορμή το εμβληματικό έργο Maman της Louise Bourgeois, που παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο ΝΕΟΝ, σχεδιάστηκε και υλοποιείται ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων, με σκοπό να ενισχύσουν την κατανόηση και την εμβάθυνση στο έργο της Bourgeois, συστήνοντας τη σύγχρονη τέχνη και στο λιγότερο μυημένο κοινό.
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται εργαστήριο γλυπτικής με τίτλο "Μεταμορφώσεις των υλικών", την Πέμπτη 28/07 (19.00-21.00), την Δευτέρα 29/08 (19.00-21.00) και την Δευτέρα 05/09 (19.00-21.00), για παιδιά 7-10 ετών.

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν γλυπτά, αξιοποιώντας απλά, καθημερινά υλικά (οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν υλικά και από το σπίτι!) τα οποία θα συνδυάσουμε με πηλό, χαρτί, κ.α.
Σε κάθε εργαστήριο αντλείται έμπνευση από διαφορετικά έργα της Louise Bourgeois. Το Maman, θα μας οδηγήσει στο να εστιάσουμε και σε άλλα έντομα και να εφαρμόσουμε στην γλυπτική πολύ απλές αρχές φυσικής. Με αφορμή τη γυναίκα-σπιράλ, δημιουργούμε μικρά ανθρωπόμορφα γλυπτά, τα οποία μπορούμε να κρεμάσουμε στο δωμάτιο μας.

Τέλος, αντλώντας έμπνευση από τη φράση της Bourgeois "το σώμα μας είναι ένα τοπίο από βουνά κοιλάδες και σπηλιές, σχηματισμούς που βρίσκουμε στη μητέρα-Γη", τα παιδιά θα δημιουργήσουν ανάγλυφους σχηματισμούς.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Μάρω Μιχαλακάκου, εικαστικός
Υποστήριξη εργαστηρίου: Δημήτρης Γκέτσις, εικαστικός

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Μεσογειακός Κήπος)
Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Τ: 2168091000
Ε: [email protected]