MaGic CiRcus Show: Ο δημιουργός της παράστασης, Αντώνης Πασβάντης, στο CKG

H ομάδα DEVA Performing Arts επιστρέφει στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται να μας... μαγέψει με μια ακόμη φαντασμαγορική παράσταση τσίρκο, που θα καταπλήξει μικρούς και μεγάλους.

Ο fire performer DEVA, Αντώνης Πασβάντης, που κέρδισε φέτος τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή Fire Artist of the year 2022 στην Εσθονία, θα παρουσιάσει μαζί με την ομάδα του το πιο φαντασμαγορικο fire show που έγινε ποτέ. Πολλαπλά φλεγόμενα αντικείμενα σε δυναμικές χορογραφίες και πυροτεχνήματα σε ένα θέαμα που θα μείνει αξέχαστο.

Ο ίδιος ασχολείται 23 χρόνια με την τέχνη του τσίρκο, με το θέατρο και τον χορό. Είναι σκηνοθέτης, καλλιτέχνης του τσίρκο και fire artist. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή Espai de Cirque, στη Βαλένθια της Ισπανίας και στην Katakomben, στο Βερολίνο της Γερμανίας. Ειδικεύεται σαν καλλιτέχνης και δάσκαλος με τα εναέρια ακροβατικά, τα ζογκλερικά και το fire show. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου στην σχολή ΣΜΟΥΘ στην Λάρισα και ασχολείται με τον σύγχρονο χορό και την σωματική έκφραση αντίστοιχα όλα αυτά τα χρόνια, αναζητώντας καινούριους τρόπους έκφρασης και προσωπικής εξέλιξης.

Ο Αντώνης Πασβάντης, δημιουργός του σύγχρονου circus variete show, MaGic CiRcus Show, μίλησε στο CKG, το οποίο είναι επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας της παράστασης.

 

Τι σας κέρδισε στην τέχνη του τσίρκο και τη σκηνοθεσία;
Καταρχάς να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την δυνατότητα να μιλήσω για την παράσταση και την ιδιαίτερη τέχνη του τσίρκο που υπηρετώ και τόσο αγαπάω. Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα την τέχνη των ζογκλερικών την ερωτεύτηκα αμέσως. Ήταν η στιγμή που άλλαξε η ζωή μου. Ανακάλυψα το πάθος μου και απέκτησα μια διέξοδο από την καθημερινότητα και τους προβληματισμούς της. Είναι ένας μαγικός κόσμος όπου μέσα από το παιχνίδι ανακαλύπτεις την ισορροπία σου και εναρμονίζεις το σώμα σου. Σου δημιουργεί μια αίσθηση χαράς και πειθαρχίας. Προσωπικά είναι ένα είδος διαλογισμού θα έλεγα.
MaGic CiRcus Show: Ο δημιουργός της παράστασης, Αντώνης Πασβάντης, στο CKG
Η σκηνοθεσία ήρθε έπειτα μέσα από την πορεία μου και την συνεργασία μου με αξιόλογους σκηνοθέτες και καλλιτέχνες που με ενέπνευσαν να δημιουργήσω και να προσφέρω και εγώ πλέον σε προσωπικό επίπεδο την αισθητική μου άποψη, να εκφραστώ και να ολοκληρωθώ σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος. Πραγματικά το νοιώθω σαν προσφορά και μοίρασμα της μαγείας και της προσωπικής γνώσης με την κοινωνία και τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Είναι ένας διάλογος σε πνευματικό επίπεδο. Η τέχνη άλλωστε μας ανάγει σε καλύτερους ανθρώπους και μας δίνει τροφή προς σκέψη και εξέλιξη.

Ποια είναι τα κριτήριά σας όταν σχεδιάζετε μία παιδική παράσταση ή μία παράσταση performance;
Τα κριτήρια είναι πάντα να προσφέρω κάτι όμορφο μέσα από την ψυχή μου και να δημιουργήσω ένα κόσμο όπου θα μπορούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει ο άνθρωπος. Να εμπνεύσω και να δώσω τροφή για να αναζητήσουν και να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα, ώστε να βρουν το πάθος τους και να αγαπήσουν την ζωή.

Τι να περιμένουμε να δούμε σε αυτή την παράσταση;
Το Magic Circus Show είναι μια παράσταση τσίρκο που συμμετέχουν 11 μοναδικοί καλλιτέχνες και αναμειγνύει όλα τα εντυπωσιακά στοιχεία του τσίρκο, δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα για όλη την οικογένεια. Είμαι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζομαι με καταξιωμένους καλλιτέχνες ο καθένας μοναδικός στο είδος του. Ο Τρίσταν θα μας μεταφέρει στον μαγικό του κόσμο με εντυπωσιακά μαγικά τεχνάσματα, όπως εξαφανίσεις, αιωρήσεις και θα παίξει με την δύναμη του μυαλού. Ο υπέροχος Alex de Pari θα μας μεταφέρει στον ιδιαίτερο κόσμο του silent comedy με στοιχεία παντομίμας και σύχρονου clowning σε μοναδικά κωμικά νούμερα. Ο Κωνσταντίνιος Κωνσταντινίδης (Orto) θα μας ταξιδέψει με ένα υπέροχο ακροβατικό νούμερο ισορροπώντας και χορεύοντας μέσα σε ένα τεράστιο μεταλικό δαχτυλίδι (cyr wheel). Οι εναέριες ακροβατισσες Δάφνη Μαλτέζου και Εύα Γαλάνη θα μας εντυπωσιάσουν με τα ριψοκίνδυνα εναέρια ακροβατικά τους επάνω σε κρίκο, ιμάντες, πανιά και σχοινί μέσα από δυναμικές χορογραφίες. Ο ζογκλέρ Χρήστος Μπιράκος (Christian) θα μας εντυπωσιάσει με ένα ιδιαίτερο ζογκλερικό νούμερο με hula hoops σε κωμική διάθεση και με τον γερμανικό τροχό (German wheel) σε ένα μοναδικό ακροβατικό νούμερο. Οι ακροβάτισσες Νίνα Σαβίδη και Ευαγγελία Μόσιου θα μας καταπλήξουν με την ευλυγισία τους, τις στηρίξεις και τα κατακόρυφα επάνω σε στήλους σε ένα υπέροχο νούμερο.
MaGic CiRcus Show: Ο δημιουργός της παράστασης, Αντώνης Πασβάντης, στο CKG
Επίσης, η σκηνή θα γεμίσει με εντυπωσιακά ζογκλερικά νούμερα με κορίνες, που θα γεμίσουν τον ουρανό και θα εναλλάσονται μεταξύ 4 καλλιτεχνών σε ένα μοναδικό θεάμα. Για το τέλος θα παρουσιάσουμε το πιο εντυπωσιακό θέαμα με φωτιές, μέρος του οποίου έχω δείξει στο "Έλλάδα έχεις Ταλέντο" και που με αυτό κέρδισα τον παγκόσμιο τίτλο φέτος στο πρωτάθλημα στην Εσθονία. Ωστόσο, τώρα, θα είναι εμπλουτισμένο με περισσότερους καλλιτέχνες σε εντυπωσιακές χορογραφίες με πολλαπλά φλεγόμενα αντικείμενα και θα κλείσει με πυροτεχνήματα. δημιουργώντας το πιο φαντασμαγορικό θέαμα. Να προσθέσω, ότι σε κάποια νούμερα θα υπάρχει και η συμμετοχή του κοινού, για να ζήσουν από κοντά την ομορφιά της υπέροχης τέχνης του τσίρκο. Θα είναι μια μοναδική παράσταση που θα μας μεταφέρει σε ένα μαγικό κόσμο και κανείς δεν πρέπει να τη χάσει.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το Magic Circus Show;
Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός σε μια παράσταση τσίρκο. Το Magic Circus Show απευθύνετε σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Είναι ένας μαγικός κόσμος που μας ταξιδεύει στις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου και μας κάνει πάλι παιδιά. Είναι ένας κόσμος χαράς, γέλιου, θαυμασμού και φαντασίας που πρέπει όλοι να ζήσουν.

Γιατί θεωρείτε ότι είναι σημαντική η επαφή των παιδιών με το χώρο του θεάματος;
Είναι πολύ σημαντική η επαφή των παιδιών με κάθε μορφή τέχνης. Σωματικής, εικαστικής και μουσικής τέχνης. Διότι η τέχνη καλλιεργεί τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών και τα φέρνει σε επαφή με την νόηση και την ψυχή τους. Η τέχνη ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Μας βγάζει από την καθημερινότητα και δίνει ερεθίσματα για σκέψη και εξέλιξη. Χωρίς την τέχνη ο κόσμος μας θα ήταν μονότονος  και ανυπόφορος. Σας περιμένουμε όλους στην παράσταση μας για να γιορτάσουμε και να μοιραστούμε την ομορφιά της τόσο ιδιαίτερης τέχνης!

 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αντώνης Πασβάντης
Συμμετέχουν: DEVA, Tristan,  Alex de Pari, Δανάη Μαλτεζου, Orto (Κωνσταντίνος Κωσταντινίδης), Νίνα Σαβίδη, Εύα Γαλάνη, Christian, Ναταλία Ρομανού
Μουσική επιμέλεια: Deva Performing Arts
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ώρα έναρξης: 20.00
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Θέατρο Βεάκειο
Ηρακλείου 13, Πειραιάς
Τηλ: 2104226330