Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά στο πλαίσιο του 9th XTERRA O.W.S Challenge (15/10)

Η TRIMORE Sport Events, η εταιρεία που διοργανώνει σε διάφορα σημεία της Ελλάδας premium multisport events για όλη την οικογένεια και όλα τα επίπεδα αθλητών, έχει στόχο να φέρνει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και στο παιχνίδι, για αυτό και φροντίζει πάντα να περιλαμβάνει στις διοργανώσεις της αγώνες και παράλληλες δράσεις που αφορούν στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του 9th XTERRA Open Water Swimming Challenge, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Οκτωβρίου, στην Α’ Πλαζ Βούλας - ATHINES By The Sea του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από δράσεις για τα παιδιά που αγαπούν τον αθλητισμό και όχι μόνο.
Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά στο πλαίσιο του 9th XTERRA O.W.S Challenge 3

Kids Aquathlon 
Το παιδικό Aquathlon είναι μια μικρή εκδοχή τριάθλου, αφού δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο την αίσθηση που αφήνει αθλητικά ένα multisport (συνδυασμός δύο σπορ, με εναλλαγή μεταξύ τους, χωρίς διακοπή του χρονομέτρου). Περιλαμβάνει κολύμβηση και τρέξιμο σε δύο ή περισσότερες εναλλαγές μεταξύ τους. Μέσω αυτού του σπορ τα παιδιά μαθαίνουν να συγκεντρώνονται στο στόχο, να ανταγωνίζονται με ευπρέπεια και σεβασμό, να τηρούν κανόνες, να ανταγωνίζονται με αντίπαλο το ρολόι, να νικούν το άγχος τους και να διαχειρίζονται την μη πρωτιά.

Stress Run
Πρόκειται για ένα σπορ ένα ευχάριστο σπορ, με μικρής χρονικής διάρκειας προσπάθεια, το οποίο συνδυάζει δύο αθλήματα, τρέξιμο και σκοποβολή με lazer όπλο. Όλη η προσπάθεια αποτελεί ένα σύνολο το οποίο χρονομετρείται από την αρχή μέχρι το τέλος, περιλαμβανομένων των εναλλαγών των αθλημάτων. Εναλλακτικά του όπλου, μπορεί να γίνεται προσπάθεια περάσματος τριών κρίκων σε κώνο, κάτι το οποίο επίσης καθυστερεί και δυσκολεύει τον αθλητή. Μέσω αυτού του σπορ τα παιδιά μαθαίνουν να συγκεντρώνονται σε στόχο, να ανταγωνίζονται με ευπρέπεια και σεβασμό, να τηρούν κανόνες, να ηρεμούν τους παλμούς τους γρήγορα, να ανταγωνίζονται με αντίπαλο το ρολόι και όχι πάντα έναν ορατό αντίπαλο. Είναι ένα διασκεδαστικό σπορ για τα παιδιά, τους έλκει το ενδιαφέρον και στο οποίο δεν διακρίνεται πάντα ο πιο γρήγοροςΑθλητικές δραστηριότητες για παιδιά στο πλαίσιο του 9th XTERRA O.W.S Challenge 3.
Σκυταλοδρομίες τρεξίματος
Ζευγάρια παιδιών ανταγωνίζονται μεταξύ τους στο τρέξιμο, δίνοντας τη σκυτάλη το ένα στο άλλο της ίδιας ομάδας. Αποτελείται από σκέλη τρεξίματος 100μ (δημοτικό) ή 200μ (γυμνάσιο) κάθε φορά, με εναλλαγή της σκυτάλης μεταξύ των αθλητών του κάθε ζευγαριού. Κάθε αθλητής πραγματοποιεί 2 σκέλη τρεξίματος με ενδιάμεση εναλλαγή της σκυτάλης, δηλαδή συνολικά το ζευγάρι πραγματοποιεί απόσταση 400μ. ή 800μ. αναλόγως της ηλικιακής του κατηγορίας. Μέσω αυτού του σπορ τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να αξιοποιούν τις ικανότητές τους, να επικοινωνούν και να διεκδικούν βάσει των ικανοτήτων τους. Είναι ένα διασκεδαστικό σπορ για τα παιδιά, ενώ αναδεικνύει τη συνεργατικότητα και την πραότητα στη διαχείριση του στρες.

Ποδηλατική βραδυπορία
Η δραστηριότητα αυτή είναι κυρίως ψυχαγωγική και στόχο έχει να απασχολήσει ευχάριστα και δημιουργικά τα παιδιά, με μία δράση ισορροπίας κυρίως αλλά και σκέψης. Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται με ανταγωνισμό το χρόνο και ασχέτως ηλικίας παιδιών. Η μόνη διαφορά είναι ότι κάθε παιδί διαλέγει το μέγεθος του ξύλινου ποδηλάτου που θα χρησιμοποιήσει. Ο στόχος κάθε παιδιού είναι να κινηθεί μεταξύ δύο παράλληλων γραμμών συνολικής απόστασης περίπου 20 μέτρων, χωρίς να πατήσει κάτω και χωρίς να βγει από τις δύο γραμμές, στον πιο αργό χρόνο. Νικητής είναι ο συμμετέχον και η συμμετέχουσα που θα πραγματοποιήσουν την απόσταση στο μεγαλύτερο χρόνο και θα βραβευθούν.
Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά στο πλαίσιο του 9th XTERRA O.W.S Challenge

Πέρα από τις παιδικές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, η TRIMORE Sport Events υπόσχεται μία ξεχωριστή εμπειρία και στους ενήλικες, με το Open Water Swimming της XTERRA Greece, έναν ήδη καθιερωμένο θεσμό στην κολυμβητική κοινότητα. Προσκαλεί όλους τους μυημένους, αλλά και τους νέους κολυμβητές, να ανακαλύψουν την περιπέτεια στη φύση και να κολυμπήσουν μπροστά στην πλαζ ή στον περίπλου της Υδρούσας, το νησάκι απέναντι από τη Βούλα.

Η οργανωμένη Α’ Πλαζ Βούλας - ATHINES By The Sea, θα αποτελέσει το επίκεντρο της διοργάνωσης, καθώς εκεί θα φιλοξενηθεί το αθλητικό χωριό και όλες οι υποδομές του event που αναμένεται να υποδεχθεί εκατοντάδες αθλητών όλων των ηλικιών και πολύ περισσότερους συνοδούς, επισκέπτες, θεατές.

Το CityKidsGuide είναι επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας του 9th XTERRA Open Water Swimming Challenge.

Website: www.trimore.gr
Facebook: trimoresportevents
Instagram: @trimoresportevents