"Stop Bullying": Εργαστήριο για παιδιά 8-13 ετών κατά του σχολικού εκφοβισμού

Ο σύλλογος "Ο Ήρωας και ο Δράκος" σε συνεργασία με την Mind Path, έχοντας ως επίκεντρο το παιδί, μας δίνουν την ευκαιρία να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τον σχολικό εκφοβισμό.

Το σχολικό περιβάλλον επηρεάζει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του κάθε παιδιού. Η χρόνια θυματοποίηση συνδέεται με ψυχολογικά προβλήματα, όπως η υπερβολική αναστολή, η μοναξιά, το άγχος, η κατάθλιψη. Το παιδί που θυματοποιείται μπορεί να παρουσιάσει άρνηση για το σχολείο, φόβο για ανάπτυξη σχέσεων, αλλαγές στη διάθεση, σωματικά παράπονα και μαθησιακά προβλήματα επειδή η σχολική ζωή είναι μια ανυπόφορη εμπειρία. Συνεπώς, όλοι χρειάζεται να συμβάλλουμε στη μείωση και την εξάλειψή του σχολικού εκφοβισμού.

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τι ακριβώς σημαίνει ο σχολικός εκφοβισμός και θα εκπαιδευτούν στις βασικές παραμέτρους του φαινομένου.

Μέσα απο βιωματικές, ομαδικές ασκήσεις, θα στοχαστούμε μαζί με τα παιδιά σχετικά με το φαινόμενο, βοηθώντας τα με τον τρόπο αυτό να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση και την κριτική σκέψη.

Η εκπαίδευση μέσω της ψυχαγωγίας μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη κατανόηση της έννοιας και παράλληλα να συντελέσει στην ανάπτυξη πολλαπλών κοινωνικών δεξιοτήτων.

  • Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και ώρα 11:00
  • Απαραίτητη η κράτηση θέσης
  • Δηλώστε συμμετοχή εδώ
  • Κόστος συμμετοχής είναι €5

 

Πνευματικό Κέντρο Πνοή Ζωής
Ιππάρχου 49-53, Αθήνα
Τηλ. 6988377530