Η Αργοναυτική Εκστρατεία σε Role-Playing Game για παιδιά 7-12 ετών στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη

Αν η ζωή είναι γρίφος, ο μόνος τρόπος για να τον λύσεις είναι να παίξεις το παιχνίδι! To Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη μας καλεί να πάρουμε μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία, σε ένα Role-Playing Game.

Η εκπαιδευτική και θεραπευτική αξία του παιχνιδιού είναι αναμφισβήτητη και έχει τεκμηριωθεί ακαδημαϊκά. Από τη γέννηση κιόλας, τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας, αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους μέσα από την παιγνιώδη ανακάλυψη.  Δεν υπάρχει κάποιος ακαδημαϊκός τρόπος ή κάποιο πρόγραμμα σπουδών για να μάθει ένα βρέφος και ένα νήπιο και ο μόνος δάσκαλος είναι η φυσική τους περιέργεια, η παρατήρηση, η δοκιμή και το λάθος -και τα δύο εξίσου διασκεδαστικά- και ο κόσμος γύρω τους.

Μια κατηγορία παιχνιδιών που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο και ταυτόχρονα, παιγνιώδης αλλά και ουσιώδης τρόπος επαφής με τις ανθρωπιστικές επιστήμες, είναι τα RPGs (role-playing games). Τα RPGs είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία παιχνιδιών όπου οι παίκτες δημιουργούν χαρακτήρες ανάλογα με το τι προσφέρει ο «κόσμος» μέσα στον οποίο παίζουν και δημιουργούν μία ομάδα. Όλοι μαζί – πρόκειται για συναγωνιστικά κυρίως παιχνίδια – καλούνται να ολοκληρώσουν αποστολές και να ξεπεράσουν εμπόδια μέσα από σενάρια που αφηγείται και παρουσιάζει ο Game Master, ο συντονιστής του παιχνιδιού.

Σε αυτή τη σειρά συναντήσεων τα παιδιά παίρνουν μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία. Μαζί με τον Ιάσονα μπαρκάρουν στην Αργώ και σαλπάρουν για τρομερές περιπέτειες. Το κάθε παιδί έχει έναν χαρακτήρα βασισμένο στην ελληνική μυθολογία με τις δικές του ιδιαίτερες δυνάμεις και δυνατότητες, τα όπλα και τις αδυναμίες του. Όλη μαζί η ομάδα, με την καθοδήγηση των Game Masters, Άκη Τριανταφύλλου και Βασιλείας Βαξεβάνη, καλείται να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει τέρατα, προκλήσεις και δοκιμασίες ώστε να καταφέρει να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας.

Σε κάθε συνάντηση νέες περιπέτειες περιμένουν τους ήρωές μας, ενώ, στο τέλος κάθε συνάντησης παίρνουν πόντους που τους βοηθούν να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους.

Ημερομηνίες: Σάββατο 19, 26 Νοεμβρίου & 3, 10 Δεκεμβρίου 2022
Ώρες: 17:00-19:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 60€
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103611206