Η "Οικογένεια Νώε", έργο των Ξ. Καλογεροπούλου και Θ. Μοσχόπουλου, στο Θέατρο Πόρτα

Photo credits: viva.gr

Στην οικογένεια Νώε, ο μόνος που δείχνει να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που έρχεται είναι ο ίδιος ο Νώε. Τα παιδιά του ενοχλούνται από την έξαψή του να ολοκληρώσει το παράξενο μηχάνημα που κατασκευάζει. Η νύφη του αγανακτεί με τα χτυπήματα που ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω των εργασιών που κάνει ο Νώε στην ταράτσα. Κι όταν αρχίσει να βρέχει, τα σχολεία κλείνουν, τα σπίτια πλημμυρίζουν και αντικείμενα από το σπίτι αρχίζουν να εξαφανίζονται, καθώς ο Νώε τα μεταφέρει στην ταράτσα, μαζί με όσα ζώα μπορεί. Μόνο όταν ο κατακλυσμός έρχεται καταλαβαίνει η οικογένεια την αξία της επιμονής του Νώε!

Η Οικογένεια Νώε, μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ και μεγάλωσε γενιές θεατών, ανεβαίνει στο Θέατρο Πόρτα σε νέα σκηνοθεσία των Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. Μία παράσταση για όλη την οικογένεια, που εικοσιπέντε χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, το 1996, παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς η κλιματική αλλαγή εξακολουθεί να είναι κύριο θέμα συζήτησης και η ανθρωπότητα αναζητά ακόμα τις κατάλληλες λύσεις. Με χιούμορ και σασπένς, με αγωνία και τρυφερότητα, η παράσταση μας δείχνει πως η Οικογένεια Νώε θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς.

Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, που ανέβηκε και δεύτερη φορά το 2004, μιλάει για την οικολογία και την προστασία των ζώων, για το πόσα μας συνδέουν με τη φύση και πόσο απαραίτητη μας είναι για την ευημερία μας. Παράλληλα δε διστάζει να θίξει τα ζητήματα των σχέσεων ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, ανάμεσα σε αδέρφια, αλλά και τους προβληματισμούς των παιδιών για την αρχή και το τέλος της ζωής.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος – Σοφία Πάσχου
Σκηνικά:  Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρεισγουέλ
Μουσική: Νίκος Κυπουργός (πάνω σε θέματα του Λ.Β. Μπετόβεν)
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Προβολές: Μαύρα Γίδια
Βοηθός σκηνοθέτη: Ορέστης Σταυρόπουλος – Δημήτρης Σταυρόπουλος
Παίζουν: Ελένη Δαφνή, Σπύρος Μαραγκουδάκης, Μαρία Μοσχούρη, Άλκης Μπακογιάννης, Παύλος Παυλίδης, Στέφη Πουλοπούλου, Πολύκαρπος Φιλιππίδης
Κατασκευή Μασκών: Αλεξία Γκλόρια Σαπέρα
Κατασκευή «Χαχουνιού»: Εύα Τσαμπάση
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Κατασκευή κουστουμιών: Όλγα Εβσέβα

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο στις 17.00 /  Κυριακή στις 11.30 & στις 15.00
Εισιτήρια: 12€, 8€ ομαδικό (από 15 άτομα και πάνω), 6€ σχολικό (για μαθητικές παραστάσεις)
Προπώληση: viva.gr

Θέατρο Πόρτα
Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα
Τηλ: 2107711333