"Ένα ταξίδι στην Αρχαία Αθήνα": Εικονική πραγματικότητα στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Κάθε Σάββατο και Κυριακή το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης πλημμυρίζει με χρώματα και παιδικές φωνές, αφού μετατρέπεται σε εργαστήρι που ενεργοποιεί, εμπνέει, ενδυναμώνει και διευρύνει τη γνώση και τη φαντασία.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 17:00, η εικονική πραγματικότητα ζωντανεύει στο μουσείο και μας υπόσχεται ένα ταξίδι στην Αρχαία Αθήνα, μέσα από την περιήγηση στην ψηφιακή αναπαράσταση της Ακρόπολης των Αθηνών του 200 π.Χ.!
Ζήστε μια μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό video 360 και παίζοντας quiz. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 ετών και πάνω.

Τα  εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου, για παιδιά 2-12 ετών, δημιουργούν ένα περιβάλλον με στόχο την βιωματική μάθηση, την ενίσχυση της παιδικής φαντασίας και την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων.

“Ρώτα τον ΕΙΔΙΚΟ”, “Το Μουσείο των Ονείρων μου”, “Το βιβλίο της ΓΗΣ” κάθε φορά μια νέα εμπειρία! Με έμπνευση τις μόνιμες συλλογές του ΠΜΘ, τις περιοδικές εκθέσεις, τα βιβλία και την καθημερινότητα των παιδιών σήμερα και στο παρελθόν, δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά πλούσιες βιωματικές εμπειρίες.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από την ομάδα παιδαγωγών του μουσείου ή από εξειδικευμένους συνεργάτες και οργανισμούς. Το ΠΜΘ βασίζει τις δράσεις του σε σύγχρονες θεωρίες και παιδαγωγικές μεθόδους.
Στόχος μας είναι τα παιδιά να:

  • Ταξιδεύουν σε τόπους πολιτισμού και τέχνης
  • Μαθαίνουν να ερμηνεύουν τον εαυτό τους και τον κόσμο
  • Προσεγγίζουν με ενθουσιασμό την πολιτιστική μας κληρονομιά
  • Καλλιεργούν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα

Κόστος συμμετοχής: 8€/ανά άτομο
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Πληροφορίες: τηλ. 2310913047 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-15:00) και [email protected]

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Κλεάνθους 57 & Λαμπράκη, Θεσσαλονίκη