"Πολύχρωμες διαδρομές": Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 4-6 ετών στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τo Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια και περιμένει τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, τα Σάββατα του Απριλίου. Με οδηγό την τέχνη, τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, του κουκλοθεάτρου, της μουσικοκινητικής και των εικαστικών.

Τα εργαστήρια αυτά έχουν ως σκοπό, μέσα από τον πειραματισμό των παιδιών με ποικίλα υλικά, να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητές τους, ερχόμενα σε επαφή με θεατρικές τεχνικές και εικαστικές δημιουργίες που συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό. Ας δούμε το πρόγραμμα:

 

Σάββατο 8 Απριλίου, στις 12:00: Πασχαλινές δημιουργίεςΜέσα από αισθητηριακά παιχνίδια τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα κρυμμένα πασχλινά αυγά, θα παίξουν παιχνίδια θεατρικά και θα φτιάξουν τα δικά τους πασχαλινά κουνελάκια.

Σάββατο 22 Απριλίου, στις 12:00: Γνωρίζοντας τον Pablo Picasso
Τα παιδιά με αφορμή τα έργα του picasso θα φτιάξουν τις δικές τους προσωπογραφίες  και θα έρθουν σε επαφή με τα χρώματα και τα σχήματα αλλά θα και παίξουν μουσικοκινητικα παιχνίδια

Σάββατο 29 Απριλίου, στις 12:00: Το στεφάνι της άνοιξης και μια πασχαλίτσα
Τα παιδιά θα εμπνευστούν μέσα από πίνακες με λουλούδια και θα φτιάξουν το δικό τους εικαστικό ανοιξιάτικο στεφάνι. Και με παρέα μια πασχαλίτσα θα παίξουν παιχνίδια θεατρικά αλλα και μουσικοκινητικά.

  • Κόστος συμμετοχής: 12€  / ανά εργαστήριο (έκπτωση 10% για αδέρφια)
  • Οι θέσεις είναι περιορισμένες
  • Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής)
  • Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή
  • Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
  • Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Γεωργία Παπαμακαρίου

Αγίας Φιλοθέης 17
Πλάκα, Αθήνα
T: 2103250341
E: [email protected]