To 10 XTERRA Greece υποδέχεται μικρούς και μεγάλους αθλητές στην πλαζ Βουλιαγμένης (21-23 Απριλίου)

Tο κορυφαίο διεθνές τριαθλητικό event XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon, διοργανώνεται για 10η φορά φέτος, 21 - 23 Απριλίου και φιλοξενείται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στην πλαζ Βουλιαγμένης, του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος μερικοί από τους καλύτερους τριαθλητές, ορεινούς ποδηλάτες, δρομείς και αθλητές περιπέτειας από όλο τον κόσμο, ωστόσο το XTERRA  είναι για όλους, καθώς είναι ταυτισμένο με την ιδέα της παρέας, της συντροφικότητας, της περιπέτειας και προωθεί έναν υγιεινό, δραστήριο τρόπο ζωής.

Στους αγώνες XTERRA εκτός από μεμονωμένους αθλητές, έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν και ομάδες σκυταλοδρομίας αποτελούμενες από 2-3 αθλητές/αθλήτριες. Αυτό δίνει την δυνατότητα σε μια παρέα φίλων, συναδέλφων, συναθλητών, σωματείων, συλλόγων, εταιριών κλπ, να λάβουν μέρος σε μια κορυφαία διοργάνωση, και να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία σε ένα οργανωμένο, ασφαλές και ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του αγώνα, θα διεξαχθεί και το παιδικό XTERRA Off Road TRIathlon, που θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν με πιο ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο την αίσθηση που αφήνει αθλητικά ένα Multisport (συνδυασμός τριών σπορ, με εναλλαγή μεταξύ τους, χωρίς διακοπή του χρονομέτρου).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σπορ το οποίο στην εκδοχή των ενηλίκων είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα και XTERRA Cross TRIathlon, ενώ το αντίστοιχο δρόμου είναι Ολυμπιακό άθλημα. Αποτελείται από κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο σε συνέχεια μεταξύ τους με τον ενδιάμεσο χρόνο για την προετοιμασία και αλλαγή σπορ να μετρά, χωρίς να σταματά το χρονόμετρο και με τα ποδήλατο και τρέξιμο εκτός δρόμου. Η φιλοσοφία του σπορ είναι η προσήλωση του αθλητή στο κάθε άθλημα τη στιγμή που το πραγματοποιεί αλλά και στη διαδικασία εναλλαγής μεταξύ αυτών που του τρώει χρόνο.

Η κολύμβηση είναι σε απόσταση εκατό μέτρα, χίλια μέτρα ποδήλατο και τρέξιμο τετρακοσίων μέτρων. Πραγματοποιείται η εκκίνηση όλων των αθλητών κάθε ηλικιακής κατηγορίας δημοτικού - γυμνασίου (κορίτσια - αγόρια μαζί) και η κατάταξη των αθλητών γίνεται βάσει γρηγορότερου χρόνου για την ανάδειξη των 3 θέσεων του βάθρου για κάθε φύλο και ηλικιακή κατηγορία.

Μέσω αυτού του σπορ τα παιδιά μαθαίνουν να συγκεντρώνονται σε στόχο, να ανταγωνίζονται με ευπρέπεια και σεβασμό, να τηρούν κανόνες, να ανταγωνίζονται με αντίπαλο το ρολόι, να νικούν το άγχος τους και να διαχειρίζονται την μη πρωτιά. Είναι ένα διασκεδαστικό σπορ για τα παιδιά, τους έλκει το ενδιαφέρον και τους εθίζει στο Τρίαθλο και κυρίως στο XTERRA πνεύμα: δράση στη φύση και περιπέτεια.

  • Συμμετέχοντες: Παιδιά δημοτικού - γυμνασίου (αγόρια - κορίτσια)
  • Συμμετοχή: Κατόπιν εγγραφής στη σχετική πλατφόρμα, βάσει πολιτικής κόστους εγγραφών ή και επιτόπου στη Γραμματεία του event
  • Παροχές: Σακίδιο, σκουφάκι κολύμβησης, μπλουζάκι, μετάλλιο και υλικό χορηγών