Ο "Δράκος των χρωμάτων" μας περιμένει στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Photo credits: ticketservices.gr

 

Μια διαδραστική παράσταση παιχνίδι για μικρά παιδιά, 3-6 ετών, όπου η διαφορετικότητα γίνεται ένας ύμνος στη ζωή, από την Άννα Τζίμα και τις Μορφές Έκφρασης,  παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, μέχρι και τις 25 Ιουνίου 2023, στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος… Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα, το κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα, που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό! Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;

Με πάνω από 5000 θεατές ο "Δράκος των χρωμάτων" είναι μια ακόμα πετυχημένη μουσική παράσταση της Άννας Σεβαστή Τζίμα και της ομάδας Μορφές Έκφρασης, που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με τον ρυθμό και τις πολύ όμορφες μελωδίες της! Τα παιδιά θα γίνουν ενεργά μέλη της περιπέτειας συμμετέχοντας στην εξέλιξη της, είτε  τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε συμμετέχοντας θεατρικά.

Τα χρώματα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η χαρά της ζωής συναντιούνται σε μια παράσταση, που σηκώνει κυριολεκτικά τα παιδιά από τις καρέκλες τους και τα οδηγεί σ' ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι. Το μήνυμα της παράστασης: "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα στο δέρμα τους, διαφορετικό ύψος, διαφορετικά κιλά, άνθρωποι που φοράνε γυαλιά, άνθρωποι που τρέχουν γρήγορα, άνθρωποι που περπατάνε με μπαστούνι, άνθρωποι που τραγουδάνε και άνθρωποι που φτιάχνουν διαστημόπλοια. Σε αυτή τη γη δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό είναι που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη".

Συντελεστές
Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική σύνθεση:  Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Αντώνης Βαρθαλίτης
Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης

Παραστάσεις
Κυριακή 23/04 στις 11:00
Κυριακή 30/04 στις 18:30
Μάιος: Κυριακή 07, 14, 28 στις 18:30
Ιούνιος: Κυριακή 4, 11, 18, 25 στις 18:30

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403, Βοτανικός
Τηλ. 2105811557