Η «Μεγάλη γιορτή»από τις Μορφές Έκφρασης στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Η «Μεγάλη γιορτή», το γνωστό παραμύθι του Αισώπου γίνεται παράσταση-παιχνίδι, ένα μίνι μιούζικαλ για παιδιά από 3 έως 7 ετών και μας καλεί να συναντηθούμε με χορό, και ζωντανή μουσική σε μια πολύχρωμη μουσικοθεατρική παράσταση με συμμετοχή των παιδιών, την οποία υπογράφουν οι Μορφές Έκφρασης και η Άννα Σεβαστή Τζίμα. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τη ζωή!

Το παραμύθι
Ένα γέρικο λιοντάρι και ο πιστός του υπηρέτης, το κοράκι, ψάχνουν να βρουν τον τρόπο ώστε το λιοντάρι να απολαύσει ένα «αξιοπρεπές» γεύμα χωρίς να ξεβολευτεί. Το γέρικο λιοντάρι, έχει χάσει πια τις δυνάμεις του και αδυνατεί να κυνηγήσει, μα, όπως λέει και το παραμύθι μας «όσα δεν φτάνουν τα πόδια, τα φτάνει ο νους!». Έτσι, καταστρώνει ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ' ευθείαν στο πιάτο του: Θα καλέσει όλα τα ζώα στη μεγάλη γιορτή. Όμως, ένα μικρό αλεπουδάκι θα καταφέρει να γλιτώσει από τα δόντια του λιονταριού, γιατί ξέρει όχι μόνο να ΑΚΟΥΕΙ, αλλά και να ΒΛΕΠΕΙ!

Η παράσταση
Η παράστασή συνδυάζει το Θέατρο με τη Μουσική, η οποία παίζεται εξολοκλήρου ζωντανά επί σκηνής, τη Διάδραση και το Παιχνίδι, τη Φαντασία και την Περιπέτεια. Η «Μεγάλη γιορτή» είναι στ' αλήθεια μια μεγάλη γιορτή και ξεκινά μπροστά στα μάτια των παιδιών.

Το μήνυμα
Μέσα από την περιπέτεια που οι θεατές θα ζήσουν από κοινού με τους ηθοποιούς, θα προσπαθήσουμε να εξάρουμε το στοιχείο της παρατηρητικότητας στα παιδιά. Η μικρή αλεπού της ιστορίας μας, αν και δεν γνώριζε τίποτα για το πονηρό σχέδιο του λιονταριού, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά επειδή ήταν παρατηρητική και κατάλαβε τι σήμαιναν τα όσα είδε! Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρά να χρησιμοποιούν την κρίση τους και να την εμπιστεύονται.

Συντελεστές
Διασκευή-κείμενο-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική – Ενορχήστρωση: Κωστής Παπάζογλου, Δημήτρης Σκούρτης
Παίζουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Κωστής Παπάζογλου, Γιώργος Χουσάκος

  • Η παράσταση παίζεται από Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 και κάθε Κυριακή στις 11:30
  • Παρακαλείστε να φτάνετε στο χώρο 15 λεπτά νωρίτερα
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδό σας στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους είναι να έχετε εκδώσει ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο από το site του Βοτανικού Κήπου που μπορείτε να βρείτε εδώ

Εισιτήρια: από 8€
Προπώληση: ticketservices.gr

Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι
Τηλ. 2105811557