Ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό εργαστήρι στο Μουσείο Κοτσανά

Το Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά μας καλεί σε ένα ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό εργαστήρι, με τίτλο "Υπολογιστικοί Μηχανισμοί της Αρχαιότητας: Από το «κοµπιουτεράκι» της Σαλαµίνας μέχρι τον «υπολογιστή» των Αντικυθήρων", το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου στις 12:00 μ.μ.

Ανακαλύψτε τον ελληνικό (ακροφωνικό) άβακα, µια ειδική πινακίδα που επιτρέπει την ταχύτατη τοποθέτηση αριθµών οποιουδήποτε πλήθους και µεγέθους µε το «Ηρωδιανό» σύστηµα αρίθµησης και την ταχύτατη έκδοση του αποτελέσµατος πρόσθεσης, αφαίρεσης, πολλαπλασιασµού και διαίρεσης µεταξύ τους. Εξασκηθείτε, διαγωνιστείτε και κερδίστε ένα ξεχωριστό δώρο από το πωλητήριο του Μουσείου.

Περιστρέψτε το κοµβίο ενός Μηχανισµού των Αντικυθήρων σε γιγάντια κλίµακα και ξεκλειδώστε µόνοι σας τα «µυστικά» του. Πηγαίνετε στο παρόν, το παρελθόν ή το µέλλον και εντοπίστε τη θέση του ήλιου στον ζωδιακό κύκλο, τη θέση και τη φάση της σελήνης, τον µήνα στο σεληνιακό ηµερολόγιο, την ηµέρα και την ώρα ηλιακών και σεληνιακών εκλείψεων, τις ηµεροµηνίες τέλεσης των αρχαίων αθλητικών αγώνων, κ.ά. Κατασκευάστε µόνοι σας ένα λειτουργικό τµήµα του Μηχανισµού των Αντικυθήρων από µέταλλο και πλεξιγκλάς.

Δώρο, ένας χάρτινος λειτουργικός ελληνικός (ακροφωνικός) άβακας.

Γενικές πληροφορίες για το εργαστήριο:

  • Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 6 - 12 ετών και ενήλικες συνοδούς.
  • Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (παιδί), 5 ευρώ (συνοδός).
  • Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα.
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2114110044 έως και μια ημέρα πριν.

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι