Το Park Your Cinema Kids επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Για μία ακόμη χρονιά, οι καλοκαιρινές προβολές στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω και από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες και ότι οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ!

Από την τετραπέρατη ιπτάμενη γκουβερνάντα του Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει μέχρι την πολύχρωμη οικογένεια Μαδριγάλ στο Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός και από τις ξεκαρδιστικές γκάφες του Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού μέχρι την live action μεταφορά του κλασικού παραμυθιού Ο Μυστικός Κήπος, οι επιλογές του φετινού προγράμματος θα κάνουν τις οικογένειες που θα τις παρακολουθήσουν να δουν την καθημερινότητα με διαφορετική ματιά, να διασκεδάσουν με τις ανατροπές που επιφυλάσσουν οι αφηγήσεις και να αγκαλιάσουν το αναπάντεχο. Και κάτι ακόμα: όπως η Έλσα στο Ψυχρά κι Ανάποδα, ως δια μαγείας να μην ξαναφοβηθούν ποτέ το κρύο.
Όλες οι ταινίες θα προβληθούν μεταγλωττισμένες στα ελληνικά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα του Park Your Cinema Kids 2023 είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 27/05 | 21.00 - Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει (2018)

Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ
Σενάριο: Ντέιβιντ Μαγκί
Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μπλάντ, Λιν Μανουέλ Μιράντα, Μπεν Γουίσο, Έμιλυ Μόρτιμερ, Τζούλι Γουότερς, Κόλιν Φερθ, Μέριλ Στριπ

Στη νέα Μαίρη Πόππινς της Ντίσνεϊ, η 'Εμιλι Μπλαντ είναι η τέλεια νταντά με τις μοναδικές μαγικές ικανότητες, η οποία μπορεί να μεταμορφώσει μια βαρετή δουλειά σε μια αξέχαστη, φανταστική περιπέτεια. Σε αυτό το πετυχημένο σίκουελ, γεμάτο φρεσκάδα αλλά και πιστό στο πνεύμα της πρώτης ταινίας, η Μαίρη Πόππινς επιστρέφει για να βοηθήσει τη νέα γενιά της οικογένειας Μπανκς να ξαναβρεί τη χαρά και την αδιαμφισβήτητη μαγεία της ζωής μετά από μια απώλεια. Η αινιγματική νταντά καταφτάνει παρέα με το φίλο της, Τζακ Jack, (ο Λιν Μανουέλ Μιράντα της Βαϊάνα), έναν αισιόδοξο φανοκόρο που φέρνει φως –και ζωή– στους δρόμους του Λονδίνου.
Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 03/06 | 21.00 -  Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Mαγικό διαμάντι (2019)

Σκηνοθεσία: Ράσμους Α. Σίβερτσεν, Μάριτ Μοουμ Ον
Σενάριο: Τέργιε Φορμόε, Κάρστεν Φούλου

Σύμφωνα με το θρύλο, το Μαγικό Διαμάντι εκπληρώνει όλες τις ευχές του κατόχου του κάθε φορά που έχει πανσέληνο. Ο κακόβουλος πρίγκιπας της ζούγκλας Μάγκα Καν και η δαιμόνια βασίλισσά του Σιρίμα το έχουν επιτέλους αποκτήσει. Όμως, πριν η σελήνη γεμίσει, ο μικρούλης Μάρκο κλέβει το διαμάντι. Τυφλός από θυμό, ο Μάγκα Καν εξαπολύει τους στρατιώτες-πιθήκους του για να εντοπίσουν το νεαρό ληστή. Ο χαλαρός Πίνκι, εντωμεταξύ, ζει ήρεμα σε ένα χωριό, ενώ η Βερόνικα βαριέται και ονειρεύεται περιπέτειες. Το όνειρο της θα εκπληρωθεί, όταν ο Πειρατής Μαυροδόντης κάνει την εμφάνισή του, αναζητώντας το διαμάντι για να γεμίσει τα σεντούκια του χρυσό και πολύτιμα πετράδια. Ο Πίνκι και η Βερόνικα θα βρεθούν εν πλω μαζί του σε μία αναπάντεχη περιπέτεια προς αναζήτηση του Μαγικού Διαμαντιού.
Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 10/6 | 21.00 - Tα Στρουμφάκια 2 (2013)

Σκηνοθεσία: Ράτζα Γκοσνέλ
Σενάριο: Κάρεϊ Κερκπάτρικ, Ντέιβιντ Ρον, Τζέι Σέρικ, Τζ. Νέτιβιντ Στεμ, Ντέιβντ Ν. Γουίς
Mε τους Νιλ Πάτρικ Χάρις, Μπρένταν Γκλίζον

Ο πανούργος Δρακουμέλ δημιουργεί τα Πειραχτήρια, μια σκανταλιάρικη και χοντροκομμένη εκδοχή των Στρουμφ. Πολύ σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι μόνο ένα γνήσιο Στρουμφ μπορεί να του δώσει αυτό που θέλει και συγκεκριμένα η Στρουμφίτα που κατέχει το μυστικό ξόρκι για να μετατρέψει τα Πειραχτήρια σε αληθινά Στρουμφ. Έτσι, ο Δρακουμέλ την απαγάγει και την πηγαίνει στο Παρίσι, εκεί που όλοι τον θεωρούν ως τον σπουδαιότερο μάγο του κόσμου. Ο Μπαμπαστρούμφ, ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης και ο Μελένιος αφήνουν το Στρουμφοχωριό και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Πάτρικ και Γκρέις Γουίνσλοου –τους συμμάχους τους από τη Νέα Υόρκη– για να τη φέρουν πίσω.

Σάββατο 01/7 | 21:00 - Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός (2021)

Σκηνοθεσία: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith
Σενάριο: Jared Bush, Charise Castro

Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μαδριγάλ ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο. Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μαδριγάλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας.

Σάββατο 08/7 | 21:00 - Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους (2022)

Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Μπένζαμιν Μουσκέ
Σενάριο: Ντέιβιντ Κόλαρντ

Η ταινία ακολουθεί έναν νεαρό ήρωα γεννημένο μισό κοτόπουλο, μισό λαγό που υιοθετήθηκε από τον Βασιλιά Πίτερ, έναν διάσημο λαγο-εξερευνητή. Πρόθυμος να ταιριάξει και να αγαπηθεί παρά τη διαφορετικότητά του, έχει εμμονή με την περιπέτεια… αν και αδέξιος. Όταν ο μεγαλύτερος εχθρός του βασιλείου, ο ίδιος του ο θείος, δραπετεύσει από τη φυλακή και απειλήσει να ανατρέψει τον πατέρα του, ο Κοτολαγός θα ξεκινήσει έναν επικό αγώνα ενάντια στο χρόνο για να τον σταματήσει.

Σάββατο 15/07 | 21.00 - Βρέχει Κεφτέδες (2009)

Ο Φλιντ Λόκγουντ είναι ένας φιλόδοξος εφευρέτης, όμως όλες του οι δημιουργίες μόνο προβλήματα φέρνουν στη μικρή του πόλη. Κι όμως ο Φλιντ είναι αποφασισμένος να σχεδιάσει κάτι που θα κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Όταν το τελευταίο του κατασκεύασμα, μια μηχανή που μετατρέπει το νερό σε φαγητό, καταστρέφει κατά λάθος την πλατεία της πόλης και εκτοξεύεται στα σύννεφα, ο Φλιντ θεωρεί ότι η καριέρα του έχει τελειώσει. Μέχρι που κάτι απίστευτο συμβαίνει: ο ουρανός αρχίζει να βρέχει τσίζμπεργκερ! Η μηχανή του τελικά δουλεύει! Ο γαστρονομικός καιρός γνωρίζει αυτόματα τεράστια επιτυχία και το όνειρο του Φλιντ γίνεται πραγματικότητα. Μέχρι που η μηχανή αρχίζει να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα, εκτοξεύοντας μακαρονάδες-ανεμοστρόβιλους και γιγάντιους κεφτέδες. Τώρα ο Φλιντ θα πρέπει να συνεργαστεί με τη νεαρή μετεωρολόγο Σαμ Σπαρκς για να σταματήσουν τη μηχανή και να σώσουν τον κόσμο από τα απειλητικά καιρικά φαινόμενα φαγητού.

Σάββατο 22/07 | 21.00 - Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού (2018)

Σκηνοθεσία: Louis Clichy και Alexandre Astier
Σενάριο: Alexandre Astier, Louis Clichy

Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού. Οι θρυλικοί Γαλάτες επιστρέφουν σ’ αυτή τη διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων που σφύζει από δράση, αστείες στιγμές, ατακοδόρικους διαλόγους και ποπ αναφορές καθώς ξετυλίγει μία πρωτότυπη ιστορία που παραμένει πιστή στο πνεύμα των θρυλικών κόμικς των Goscinny και Uderzo, και που υπόσχεται να προσφέρει απολαυστικό θέαμα στους νέους και τους παλιότερους φίλους του γαλατικού χωριού.

Σάββατο 29/07 | 21.00 - Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα (2020)

Σκηνοθεσία: Τζέρεμυ Ντέγκρουσον, Μπεν Στάσεν
Σενάριο: Μπομπ Μπάρλεν, Καλ Μπρούνκερ

Ο αγαπημένος Μεγαλοπατούσας και η οικογένειά του επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη για μια αξέχαστη περιπέτεια! Λίγους μήνες μετά την επανασύνδεσή της, η οικογένεια του Άνταμ ζει ευτυχισμένη και εκείνος αρχίζει να συνηθίζει σιγά-σιγά τις νέες του δυνάμεις. Αλλά όταν ο Μεγαλοπατούσας αποφασίσει να φύγει για να σώσει μια κοιλάδα από τη σατανική εταιρεία πετρελαίου Χ Tract, θα εξαφανιστεί, οπότε η Σέλι, ο Άνταμ, ο Γουίλμπερ και ο Τράπερ θα αποφασίσουν να ερευνήσουν τι συνέβη.

Σάββατο 05/08 | 21.00 - Ουπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε (2020)

Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ, Σον ΜακΚόρμακ
Σενάριο: Ρίτσαρντ Κονρόι, Μαρκ Χόντκινσον

Μετά τις τρελές περιπέτειες της πρώτης ταινίας, οι κολλητοί πια φίλοι, Φίνι και Λέα, πλέουν στα ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε μαζί με τους γονείς τους και τα άλλα ζωάκια. Μετά από μια σειρά ατυχιών, τα παιδιά βρίσκονται κατά λάθος εκτός της Κιβωτού - μαζί με τις τελευταίες προμήθειες! Η Λέα και ακόμη ένας ναυαγός, η καινούργια τους φίλη, Τζέλι, ξεβράζονται σε ένα απομακρυσμένο νησί, ενώ ο Φίνι ξυπνάει σε μια περίεργη κοινότητα από οικεία ζωάκια που ζουν ειρηνικά - υπό την απειλή ενός… ζωηρού ηφαιστείου! Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, την παλίρροια και τις τρομακτικές δονήσεις, ο Φίνι πρέπει να σώσει τους φίλους τους, να επανενώσει την οικογένειά του και να σώσει την κοινότητα από την απόλυτη καταστροφή…

Σάββατο 12/08 | 21.00 - O Βασιλιάς Γάιδαρος (2018)

Σκηνοθεσία: Αζίζ Τζιντάνι
Σενάριο: Αζίζ Τζιντάνι, Καμράν Κιμάνι

Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που -από τύχη- καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού.  Θα καταφέρει ο Μανγκού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να γίνει ο επόμενος αντάξιος βασιλιάς ή θα καταλήξει να είναι σκέτο πιόνι; Θα εκπληρώσει η πονηρή αλεπού τα δαιμόνια σχέδια της; Θα συνέλθει ποτέ το βασίλειο από το χάος;

Σάββατο 19/08 | 21.00 - Το Γατοξόρκι (2018)

Σκηνοθεσία: Ραφαέλ Ρίμπας

Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γάτο-κοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το κοστούμι του.

Σάββατο 26/08 | 21.00 - Η Φάρμα των Ζώων (2018)

Η Κλάρα είναι μια μικρή αγελάδα, που ζει στην πόλη με τη μαμά της και το όνειρό της είναι να γίνει μουσικό αστέρι. Μια μέρα λαμβάνει μια επιστολή από τον πατέρα της τον οποίο δεν έχει δει εδώ και πολλά χρόνια και ταξιδεύει στην ύπαιθρο για να τον συναντήσει. Εκεί, βοηθάει να σώσει το αγρόκτημα του από έναν άπληστο επιχειρηματία, κάνει τον πρώτο της φίλο και καταλαβαίνει ότι μπορεί κανείς να είναι ένα αστέρι με πολλούς άλλους τρόπους από ό,τι φανταζόταν.

Κυριακή 03/09 | 21.00 - Ψυχρά κι Ανάποδα (2013)

Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ,έναν απότομο,βουνίσιο τύπο,για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι.Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα Έλσα,που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Άννα και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο.Η Άννα και ο Κριστόφ θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές συνθήκες,θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνιά.Πολύτιμοι σύμμαχοι τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Όλαφ και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Σβεν.

Σάββατο 16/09 | 21.00 - Emoji Η Ταινία (2017)

H ταινία ξεκλειδώνει τον μυστικό κόσμο που βρίσκεται μέσα στο smartphones, κρυμμένος στο app της Τεξτόπολης. Εκεί κατοικούν όλα τα emojis, τα οποία ελπίζουν πως κάποτε θα επιλεγούν από τον χρήστη. Σε αυτό τον κόσμο, κάθε emoji έχει μια μοναδική και συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του- εκτός από τον Τζιν, ένα υπερκινητικό emoji που έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και μπορεί να πάρει πολλές και διαφορετικές εκφράσεις. Αποφασισμένο να γίνει κανονικό όπως τα υπόλοιπα, ο Τζιν ζητάει την βοήθεια του Κόλλα-Πέντε, του καλύτερού του φίλου και της μυστηριώδους χάκερ Ατίθασης. Μαζί θα ζήσουν μια επική και ανεπανάληπτη περιπέτεια, αφού θα επισκεφθούν διάφορα applications -το καθένα από τα οποία έχει τον δικό του διασκεδαστικό κόσμο- προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον Κώδικα που θα επισκευάσει τον Τζιν. Αλλά όταν ένας μεγαλύτερος κίνδυνος απειλεί τα smartphones, τότε η μοίρα όλων των emojis εξαρτάται από τους τρεις φίλους, που πρέπει να σώσουν τον κόσμο (τους) πριν αυτός καταστραφεί.