Το "Σώμα" στο Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος στη Θεσσαλονίκη

Το Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος - Human Body Museum, είναι μία εκπαιδευτική, ψυχαγωγική έκθεση-ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα, ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για όλη την οικογένεια.

Το «Σώμα» είναι μια γιγαντιαία κατασκευή, μοναδική στην Ευρώπη, πενήντα μέτρων μήκος, έξι μέτρων ύψος και αναπαριστά ένα ξαπλωτό ανθρώπινο σώμα εγκύου γυναίκας.Το όνομά της; Ζωή.

Οι επισκέπτες μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ανθρώπινου σώματος ξεκινούν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο -το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα».

Περπατού, βλέπουν, παρατηρούν από κοντά και ενημερώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους. Η καρδιά, το στομάχι, ο εγκέφαλος, τα πνευμόνια, το ήπαρ, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα και βέβαια το φαινόμενο της εγκυμοσύνης, ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά.

Επίσης, γίνεται συσχέτιση της υγείας των οργάνων με την υγιεινή διατροφή, την άθληση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες του Ιπποκράτη “Περί Διατροφής & Υγείας”.

Ωράριο λειτουργίας: Κάθε Κυριακή 11.00 - 19.00
Πληροφορίες στο τηλ. 2310686544


Εισιτήρια: 7€
Προπώληση: viva.gr 

Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος - Human Body Museum
Πάρκο Δεινοσαύρων
7οχλμ Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκη