Ο "Ψεύτης Βοσκός" στο θέατρο Coronet

Ο "Ψεύτης Βοσκός" και η παρέα του ανεβαίνουν για δύο παραστάσεις, στις 11 και 18 Ιουνίου, στη σκηνή του θεάτρου CORONET, πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτή την ξεκαρδιστική αλλά και πολύ διδακτική παράσταση, όλοι παρελαύνουν στη σκηνή! Τόσοι κι άλλοι τόσοι… Ήρωες πραγματικοί και φανταστικοί… Υπαρκτοί και ανύπαρκτοι… Όλοι τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν μουσική ζωντανεύοντας έτσι με τον πιο σπαρταριστό τρόπο τον υπέροχο μύθο του Αισώπου.

Ο Ψεύτης Βοσκός στο θέατρο Coronet

Η βοσκοπούλα με την όμορφη φωνή και το γάργαρο γέλιο, η φουρνάρισσα με τις λαχταριστές μελένιες πίτες, ο τσαγκάρης,  ο αυστηρός αλλά και λίγο λαίμαργος Δήμαρχος και βέβαια ο λύκος με τη φλογέρα του ! 

‘’ΒΑΡΙΕΜΑΙ…ΒΑΡΙΕΜΑΙ…ΒΑΡΙΕΜΑΙ’’.. φωνάζει ο μικρός μας ήρωας στην αρχή του έργου. Έτσι σκαρώνει μια σειρά από φάρσες εις βάρος των συγχωριανών του. Κι ενώ στην αρχή όλα πάνε μια χαρά, ξαφνικά… 

Με πολύ γέλιο, χορό, τραγούδι και ζωντανή μουσική τα παιδιά διασκεδάζουν συμμετέχοντας στα παθήματα του  ήρωα, ενώ παράλληλα με διακριτικό και ανάλαφρο τρόπο, ακριβώς όπως ταιριάζει στην τρυφερή τους ηλικία, παίρνουν σπουδαία μαθήματα ζωής. Ο σεβασμός στη  φιλία, η προσφορά, η ακεραιότητα είναι μερικές από τις βασικές αξίες που ξεπηδάνε μέσα από το έργο και βέβαια το βασικότερο που είναι ότι δεν πρέπει να λέμε ποτέ ψέματα και να μην προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τους άλλους  και να σπάσουμε πλάκα μαζί τους γιατί το πιθανότερο είναι πως μπορεί στην αρχή να γελάσουμε, αλλά στο τέλος μάλλον θα μπλέξουμε άσχημα.

Συντελεστές
Κείμενο:
Ειρήνη Σταματίου
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης , Ειρήνη Σταματίου
Σκηνικά-Κουστούμια: Μάγδα Καλέμη
Πρωτότυπη μουσική: Αλίκη Ζωγράφου
Κινησιολογία: Φιλίππα Κουτούπα
Φωτισμοί: Μπάμπης Κλαλιώτης
VIDEO: MVT PRODUCTION
Παίζουν: Κώστας Πασπάλης, Φιλίππα Κουτούπα, Παναγιώτης Δαβιδόπουλος, Αλίκη Ζωγράφου 

Ο Ψεύτης Βοσκός στο θέατρο Coronet

Εισιτήρια: www.viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου  CORONET, Φρύνης 11 & Υμηττού
Τηλέφωνο: 2107012123