"Ο Πειρατής Μπου" από την θεατρική ομάδα Μορφές Έκφρασης

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και παιχνίδι για τον ΦόΒΟ, το ΘάΡΡος και τους θαλάσσιους φίλους που χρειάζονται την βοήθεια μας! Ένας πειρατής διαφορετικός από του άλλους, κάπως… φοβητσιάρης.

Ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και περιπέτεια για να βρει έναν καλά κρυμμένο θησαυρό. Το σεντούκι με το Θάρρος! 

Με συμμετοχή των παιδιών, επαφή με μουσικά όργανα και ζωντανή μουσική. Μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις και γνωριμίας με τον εαυτό μας και το περιβάλλον.

Νικάμε τον φόβο, αναπτύσσουμε την ενσυναίσθησή μας για το θαλάσσιο περιβάλλον και γνωρίζουμε τα πλάσματα που ζου στον βυθό της θάλασσας.

Τελικά κύριε Μπου, δεν πρέπει να φοβάσαι γιατί είσαι πιο δυνατός απ’ όσο νομίζεις και η αλήθεια είναι πως τα πλάσματα της θάλασσας σε χρειάζονται.

Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι θέμα όλων μας, τα παιδιά μέσα από την περιπέτεια του Πειρατή Μπου θα ανακαλύψουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τα θαλάσσια πλάσματα να επιβιώσουν.

Επιστημονικός σύμβουλος: Στεφανία Πολλάκη - Περιβαλλοντολόγος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο- Σκηνοθεσία- Μουσική:
Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης
Παίζουν οι ηθοποιοί – μουσικοί: Δημήτρης Σκούρτης, Ζωή Κουσάνα, Αλίκη Ζωγράφου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων 
Κάθε Σάββατο στις 18:30 (από 17 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2023)

Πού:
Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι
Μπαίνετε από την είσοδο ειδικά για το θέατρο και βγαίνουμε όλοι μαζί μετά το τέλος της παράστασης, καθώς η περιήγηση στο δάσος γίνεται μόνο με ειδικό ηλεκτρονικό εισιτήριο (δωρεάν).

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ 
8 ευρώ: Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων, Τριτέκνων, Πολυτέκνων, Ομαδικό (8 άτομα+ )
Διάρκεια: 60 λεπτά

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί. Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.