«Ο πρίγκιπας Λεμόνης» από το Θέατρο του Βορρά σε καλοκαιρινή περιοδεία

Το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη, μέσα από την οποία τα παιδιά γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω, που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά! Στο βασίλειο ξεσπάσει μεγάλο σούσουρο! Όλοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνη, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στο γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαϊντανό;

Πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, μουσική και χορός με τα αγαπημένα μας τραγούδια σε μια παράσταση που το γέλιο και η αγάπη γεμίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

Λίγα λόγια για τον «Πρίγκιπα Λεμόνη»
Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και δίνει ερεθίσματα για συζητήσεις που αφορούν το ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.

Ωστόσο, το βιβλίο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω», πάει ακόμα πιο πέρα καθώς μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες. Το περιεχόμενο του βιβλίου αποτελεί προσφιλές υλικό για γιορτές, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, project και άλλες δράσεις , στις οποίες συμμετέχουν από προ νήπια έως και μαθητές των ΣΤ! τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

«Ο πρίγκιπας Λεμόνης» έχει συμπεριληφθεί από το 2014 στο ανθολόγιο παιδικών τραγουδιών των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε βιβλίο (με Cd) από τις εκδόσεις Polaris. Από το 2016 κυκλοφόρησε και η συνέχεια αυτού του παραμυθιού (μέσα από ένα άλλο βιβλίο, του ίδιου εκδοτικού οίκου), με τίτλο: «Το μαγικό ραβδί του πρίγκιπα Λεμόνη». Το μαγικό ραβδί δεν είναι άλλο από την πανανθρώπινη αγάπη.

Συντελεστές
Κείμενο – Μουσική: Γ. Σακελλαρίδης
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Χορογραφίες: Σμαρώ Κεπαπτσόσγλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Δαλλές
Σκηνικά – Κοστούμια: Anna Wassiac
Φωτισμοί: Γ. Ζίγκας
Ηθοποιοί:Έφη Σισμανίδου, Θάνος Πουμάκης
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά

Πρόγραμμα
Πεμ, 22/6, 20:00 - Θέατρο Γαβαλιώτισσας - Έδεσσα, Πέλλα
Παρ, 23/6, 19:00 - Θερινός Κινηματογράφος Ελληνίς - Θεσσαλονίκη
Δευ, 10/7, 19:30 - Θερινό Κιν/θέατρο Γέρακας - Γέρακας, Αττική
Τρι, 11/7, 19:00 - Cine Φλοίσβος - Παλαιό Φάληρο, Αττική
Τετ, 12/7, 19:00 - Θερινό Κιν/τρο Αμαρυλλίς - Αγ. Παρασκευή, Αττική
Πεμ, 13/7, 19:00 - Θερινός Κινηματογράφος Αττικόν Άλσος - Ψυχικό, Αττική
Παρ, 14/7, 20:00 - Δημοτικός Κιν. Μαρία Έλενα-Όναρ - Άγιοι Ανάργυροι, Αττική
Κυρ, 16/7, 19:30 - Κινηματοθέατρο VALIA - Άργος, Αργολίδα
Δευ, 17/7, 20:00 - Κηποθέατρο Νίκαιας - Νίκαια, Αττική
Τρι, 18/7, 19:00 - Μίμης Φωτόπουλος Δημ. Κινηματογράφος - Μαρούσι, Αττική
Τετ, 19/7, 18:30 - Σινέ Αλσος - Νέα Φιλαδέλφεια, Αττική
Πεμ, 20/7, 19:15 - Θερινό Κιν/τρο Μαριλένα - Α. Γλυφάδα, Αττική
Τρι, 22/8, 19:30 - Θέατρο ΑΚΕΛ - Λαύριο, Αττική
Τετ, 23/8, 19:30 - Κιν/θέατρο Ορφέας - Σαρωνίδα, Αττική
Πεμ, 24/8, 19:15 - Smart Park - Σπάτα, Αττική

Εισιτήρια: 8€
Προπώληση: viva.gr