Το Vamvakou Experience Festival 2023 έρχεται στις 14-16 Ιουλίου

Το Vamvakou Experience Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στις 14-16 Ιουλίου, και περιμένει μικρούς και μεγάλους στον Λακωνικό Πάρνωνα.

«Είναι το γέλιο, είναι ένα φιλί, είναι μια γουλιά κρασί… είναι καλοκαίρι!» (Κέννυ Τσέσνυ). Είναι το χωριό, είναι το βουνό, είναι ένα φεστιβάλ, είναι εμπειρίες, είναι μια στάλα δροσιάς… είναι Vamvakou Experience Festival! Πολιτισμός & Εκπαίδευση, Αθλητισμός & Ευεξία, Καινοτομία & Τεχνολογία, Γαστρονομία & Αγροδιατροφή, όλα εκεί στα 900μ. υψόμετρο, στις πλαγιές του Πάρνωνα, στο χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας, σε ένα εορταστικό τριήμερο με ελεύθερη είσοδο για όλους, γεμάτο αυθεντικές εμπειρίες, με την υπογραφή της Vamvakou Revival και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, ανάμεσα στα έλατα και στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού, άνθρωποι ενωμένοι μια αγκαλιά, εμπειρίες μοναδικές, καλοκαιρινές αναμνήσεις αξέχαστες! Η Vamvakou Revival σχεδίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα για όλα τα ενδιαφέροντα, τους επισκέπτες και τους κατοίκους του χωριού με έμπνευση, μεράκι και αγάπη για τον τόπο. Συνεργάτες και φίλοι προσκλήθηκαν και φέτος, στο χωριό για να βάλουν το δικό τους λιθαράκι, φέρνοντας μαζί τους εμπειρίες, προγράμματα, δραστηριότητες και την καλύτερή τους διάθεση.

Η φετινή διοργάνωση έχει ιδιαίτερη αξία, μιας και το 2023 συμπληρώνονται 5 χρόνια από την έναρξη του εγχειρήματος της Αναβίωσης και η Vamvakou Revival, με μεράκι και περίσσεια αγάπη για τον τόπο, έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με πρωτότυπες δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλους.

Ο Κωστής Μαραβέγιας θα βρίσκεται εκεί για μια μεγάλη συναυλία στο σχολείο του χωριού. Οι Legends της θρυλικής εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας του 2004 έρχονται στη Βαμβακού για γκολ, mentoring και θέαμα με τους μικρούς επισκέπτες. Ο γνωστός σεφ Τίμος Ζαχαράτος θα παρουσιάσει συνταγές σε ένα Graviera Project. Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική πεζοπορία σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα. Τρία έργα χορού σε χορογραφίες Έλενας Κέκου σε μουσική Αντώνη Βλάχου, Γιάννη Νικολαΐδη σε μουσική Μανώλη Μανουσάκη και Κωνσταντίνου Ρήγου σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη. Special guest o ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Μουχταρίδης, σε ένα dj set που θα στηθεί στην αυλή του ξενώνα "Ρούγα" της Βαμβακούς για ένα cocktail party.

Διαγωνισμοί, διαδρομές Formula-1, πίστες, αυτοκινητάκια 4x4 και τα προγράμματα F1 in Schools και 4x4 in Schools θα βρεθούν στο χωριό, ενώ και φέτος το Γήπεδο Ζωής φέρνει πρωτότυπα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα για τα παιδιά, αλλά και τα σχολικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Vamvakou Revival
Τηλ. 2731076233
Email: [email protected]