"Το ερωτευμένο σύννεφο": Όπερα για παιδιά και νέους στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα μαγευτικό παραμύθι από την Ανατολή, ένας ύμνος στον άνθρωπο, η όπερα για παιδιά και νέους "Το ερωτευμένο σύννεφο", της συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη σε λιμπρέτο της Ελένης Ζαφειρίου, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για να ταξιδέψει τους θεατές σε τόπους και χρόνους μακρινούς, μέσα από τη δύναμη της μουσικής και της ποίησης.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παράσταση υψηλών συμβολισμών και συναισθηματικού πλούτου, που ενθουσίασε το κοινό στο πρώτο της ανέβασμα τον Ιανουάριο του 2022.

Με το βλέμμα προσηλωμένο στη διάσταση της συλλογικότητας, που διακρίνει την αισθητική και πολιτική θέση του αρχικού υλικού, η οπερατική προσαρμογή από τη Σοφία Καμαγιάννη και τη συγγραφέα Ελένη Ζαφειρίου ξεχωρίζει λόγω της τολμηρής δραματουργικής επιλογής ο κεντρικός ρόλος του συγγραφέα-αφηγητή να αποδοθεί στην πολυβραβευμένη παιδική και νεανική χορωδία Rosarte, η οποία εμπλέκεται στα δρώμενα, σχολιάζει, συμπάσχει και παίρνει θέση υπέρ του δικαίου και της αδελφοσύνης. Το επταμελές μουσικό σύνολο διευθύνει η συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ελένη Ευθυμίου, μια από τις πιο καταξιωμένες σκηνοθέτριες της νέας γενιάς.

Συντελεστές
Λιμπρέτο: Ελένη Ζαφειρίου, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ
Μουσική διεύθυνση: Σοφία Καμαγιάννη
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Σκηνικό, κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Χορογραφία: Έλενα Γεροδήμου
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Διδασκαλία χορωδίας: Ρόζη Μαστροσάββα
Παίζουν: Μιράντα Μακρυνιώτη (Αϊσέ), Γιάννης Φίλιας (Σύννεφο), Βασίλης Δημακόπουλος (Καρά Σεϊφί)
Συμμετέχει η παιδική και νεανική χορωδία Rosarte
Μουσικοί: Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Φίλανδρος Κάρρας (κλαρινέτο), Βαγγέλης Χαμρίστσακ (τρομπόνι), Γιώργος Μπουκαούρης (κρουστά), Έλενα Λαζαρέτου (πιάνο), Τάσος Γουσέτης (βιολί), Δημήτρης Κοτταρίδης (τσέλο), Φώτης Μυλωνάς (νέυ)

  • Ημέρες παραστάσεων: 25, 26, 30 Νοεμβρίου & 1, 2, 3 Δεκεμβρίου
  • Ώρα έναρξης: 20.30 (Σάββατο 25/11, 2/12, Κυριακή 26/11, 3/12: 11.00 & 19.30) 
  • Τιμές εισιτηρίων: €12, €15 / φοιτητικό, παιδικό: €10
  • Προπώληση: ticketservices.gr  / τηλ. 2130885700

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα