Η νέα παράσταση «Νίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης» στο Θέατρο Πρόβα

Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» για την σεζόν 2023 – 2024, ανεβαίνει από τις 24 Σεπτεμβρίου το νέο έργο του Αντώνη Ζιώγα «ΝΙΚΙ ΠΟΝΤΙΚΙ - Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ».

Πρόκειται για ένα έργο του σημαντικού και έμπειρου συγγραφέα - σκηνοθέτη Αντώνη Ζιώγα, με διακρίσεις για το συγγραφικό του έργο κι επί πολλά έτη συνεργάτη του θεάτρου «ΠΡΟΒΑ». Την σκηνοθεσία υπογράφει ο ίδιος. Οι ηθοποιοί παλιοί και νέοι συνεργάτες του θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» παίζουν, τραγουδούν ζωντανά σε μουσικές επιλογές της Κοραλίας Τσόγκα, στίχους του Αντώνη Ζιώγα και μουσική σύνθεση του Υάκινθου Μάινα.    

Η νέα παράσταση «Νίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης» στο Θέατρο Πρόβα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η ποντικοοικογένεια Ντίκι-Κίνα-Νίκι Ποντίκι, ζει ανάμεσά μας. Ο μπαμπάς Νίκι είναι εφευρέτης κι όνειρό του είναι να παρασκευάσει το μαγικό φίλτρο της αορατότητας για να σώσει την ποντικοκοινωνία από την απειλή της φοβερής και τρομερής ροζ γατούλας. Κανένας ποντικός δεν τολμά να πλησιάσει το θρυλικό λημέρι της, στο οποίο εκτελεί χρέη τυροφύλακα, διότι όσοι το επιχείρησαν στο παρελθόν δεν επέστρεψαν ποτέ. Όταν ο Νίκι καταφέρνει κι εφευρίσκει το μαγικό του φίλτρο, ο Γκάφι ο γκαφατζής σκύλος και κολλητός του φίλος από γκάφα, αντί για γάλα, ταΐζει το μωρό του Νίκι και της Κίνα με αυτό. Κι η σπαρταριστή περιπέτεια ξεκινά όταν οι δύο φίλοι αντιλαμβάνονται ότι ο αόρατος πλέον Ντίκι έχει τρυπώσει στο λημέρι της τρομερής και φοβερής ροζ γατούλας. Τι συνέπειες θα έχει η συνάντησή τους μαζί της; Θα καταφέρουν να γλιτώσουν από τη φοβερότητα και την τρομερότητά της; Σε τι βαθμό μπορεί το κοινό να βοηθήσει σ’ αυτό; Οι θεατές θα παρακολουθήσουν ζωντανά επί σκηνής με τη μέθοδο interactive ένα ‘κόμικ’ που θίγει αβίαστα και με διασκεδαστικό τρόπο μείζονα θέματα της εποχής όπως ζωοφιλία, διαφορετικότητα, ενσυναίσθηση, αυτοθυσία, συγχωρητικότητα, επιμονή, με ναυαρχίδα όλων των αξιών τον άρρηκτο δεσμό της φιλίας.  

Η νέα παράσταση «Νίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης» στο Θέατρο Πρόβα

Συντελεστές

Κείμενο / σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας
Σκηνικά / κουστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική επιμέλεια: Υάκινθος Μάινας
Στίχοι τραγουδιών: Αντώνης Ζιώγας
Χορογραφίες: Σταυρούλα Ρόιδου
Διεύθυνση Θεάτρου: Μαίρη Ραζή
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αλίκη Δανάλη
Φωτογράφος παράστασης: Γιώργος Πανιγυρόπουλος
Δημιουργικό: Βασίλης Κουκμήσης
Κατασκευή σκηνικού: Διονύσης Καταρέλος
Γραμματεία: Ελένη Στρατιώτη

Διανομή
Νίκι Ποντίκι: Μιχάλης Νάκος
Κίνα Ποντικίνα Σύζυγος του Νίκι: Matwali Κωνσταντίνα Κουτουλάκη
Γκάφη Γκαφατζής σκύλος: Τάσος Μπίμης
Φοβερή και τρομερή ρόζ γατούλα: Matwali - Κωνσταντίνα Κουτουλάκη

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ
Αχαρνών και Ηπείρου 39, 104 39 Αθήνα 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 8818326210 8818117
Email: [email protected], theatro.prova@gr

Προπώληση εισιτηρίων

  • www.more.gr 
  • Ticket service
  • Ταμείο θεάτρου 

Παραστάσεις από 24 Σεπτεμβρίου
Κυριακή - 11:30 π.μ.
Διάρκεια: 70΄ λεπτά
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Πρωινές παραστάσεις καθημερινώς στο θέατρο Πρόβα με μειωμένη ομαδική τιμή 6 ευρώ.
Παραστάσεις στο χώρο του Σχολείου 8 ευρώ ανά άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες, ομαδικές κρατήσεις, οργάνωση παραγωγής: Φένια Γεωργακοπούλου.

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ»  με πρωινά και απογευματινά τμήματα, με ανανεωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Τα Εργαστήριa για παιδιά, εφήβους και ενήλικες ξεκινάει τον Σεπτέμβριο.

Απαραίτητη κράτηση θέσεων.

Πληροφορίες στο 210-8818326 και στο site www.prova.gr

Σημείωμα του συγγραφέα Αντώνη Ζιώγα 
Η παράσταση «Νίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης» απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια. Κύριος σκοπός της είναι να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους φίλους, δίνοντας τη δυνατότητα στους πρώτους να παρακολουθήσουν και ταυτόχρονα να συμμετάσχουν και να παίξουν σε μια ξεκαρδιστική ιστορία και στους δεύτερους να θυμηθούν πώς ήταν όταν υπήρξαν παιδιά και διαβάζανε τις σπαρταριστές περιπέτειες των κόμικ δεδομένο του ότι η γραμμή της παράστασης θυμίζει καρτούν. Άλλωστε η λέξη ‘παιδί’ προέρχεται από το ρήμα ‘παίζω’ οπότε είναι άκρως σημαντικό να προσφέρει ένα έργο απευθυνόμενο σε παιδιά άφθονο γέλιο και παιχνίδι. Παράλληλα, επειδή το θέατρο από τη γέννησή του έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα, δε θα μπορούσε ο «Νίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης» να αποτελέσει εξαίρεση. Με έμμεσο και κυρίως με αβίαστο τρόπο φιλοδοξεί στα εβδομήντα λεπτά της παρουσίασης οι θεατές να βγουν από την αίθουσα όχι απλά χαρούμενοι αλλά σοφότεροι και πιο ανθρωπινοί. Η περιπέτεια του Νίκι, του Γκάφι, της Κίνα και του Ντίκι αλλά κι η μεταξύ τους σχέση δεν πραγματεύεται μια απλή ιστοριούλα με ζωάκια όπως μπορεί ίσως να ισχυριστεί κάποιος σε ένα πρώτο επίπεδο. Πρόκειται για μια προσωποποιημένη αναπαράσταση του σύγχρονου κοινωνικού κι οικογενειακού ιστού. Το μπούλιγκ που δέχεται ο Γκάφι από τα υπόλοιπα κουτάβια, επειδή είναι αφελής και γκαφατζής αλλά βρίσκει στοργή κι αγάπη στο πρόσωπο του κολλητού του φίλου του Νίκι του ποντικού, τα πειράματα που υφίσταται η Κίνα η ποντικίνα, στα οποία αντικατοπτρίζεται η εκμετάλλευση των ζώων, η σχέση του ζευγαριού που αναπτύσσεται μεταξύ τους αλλά και με το παιδί τους, σχέση που βιώνει η σύγχρονη οικογένεια, η απειλή της φοβερής και τρομερής ροζ γατούλας κι ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν η οποία αποτελεί επίσης μια προσωποποιημένη σχέση του ανθρώπου με τους φόβους του, αλλά κι η δύναμη της θέλησης, οι στόχοι κι η επίτευξή τους, η αυτοθυσία, η αγάπη, η φιλία, η παρεξήγηση κι η συγχώρεση, είναι μερικά από τα βασικά θέματα που πραγματεύεται η συγκεκριμένη παράσταση, μέσα από την αθωότητα του παιχνιδιού και της διασκέδασης. Επιπροσθέτως το θέατρο ΠΡΟΒΑ με σεβασμό κι αγάπη στον άνθρωπο, τα ζώα και τη φύση, παρουσιάζει τον «Νίκι Ποντίκι τον Εφευρέτη» για να υμνήσει την αξία του δικαιώματος της ύπαρξης.