Η "Ιλιάδα" του Ομήρου από την Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται στο Christmas Theater

Μια ακόμα εντυπωσιακή παράσταση ετοιμάζεται φέτος στο Christmas Theater. Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων, Κάρμεν Ρουγγέρη, η Χριστίνα Κουλουμπή και οι συνεργάτες τους, θα παρουσιάσουν την παράσταση "Ιλιάδα" του Ομήρου.

Με μια νέα σκηνοθετική ματιά και με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια, ειδικά εφέ και βιντεοπροβολές, αξιοποιούν τις μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες του Christmas Theater, για να παρουσιάσουν το έπος του Ομήρου, ένα έργο που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους.

Κάθε εικόνα, κάθε λέξη των στίχων της Ιλιάδας σε μαγεύει. Σε κάνει να θαυμάζεις τον κορυφαίο ποιητή της ανθρωπότητας, τον δικό μας, τον μοναδικό Όμηρο. Με το δεδομένο ότι ο ποιητής στην Ιλιάδα απομονώνει μόνο πενήντα μία μέρες από τον δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, καλό είναι να γνωρίσουμε πρώτα στα παιδιά ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του έργου.

Δηλαδή, την Ελένη, τον Πάρη, τον Αχιλλέα, τον Μενέλαο, τον Έκτορα, τον Αγαμέμνονα. Ύστερα θα μάθουμε γιατί και πώς φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο. Μετά θα περάσουμε στην Ιλιάδα, που αρχίζει με τον θυμό του Αχιλλέα, τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρηση του από τη μάχη. Θα δούμε ακόμα την συμμετοχή των θεών του Ολύμπου σ' αυτή την διαμάχη, την σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τρώες, το θάνατο του Πάτροκλου και την μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα, που καταλήγει στον χαμό του τελευταίου.

Εδώ τελειώνει η Ιλιάδα, όχι όμως και το έργο, που συνεχίζετε για να ολοκληρώσει τον Τρωικό Πόλεμο, μιλώντας για τον θάνατο του Αχιλλέα, τον Δούρειο Ίππο και την καταστροφή της Τροίας. Όλα αυτά απόλυτα τεκμηριωμένα και μελετημένα μέσα από την αστείρευτη πηγή της μυθολογίας μας, θα δημιουργήσουν την παράσταση που θα δείτε.
 
Συντελεστές
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Χορογραφίες – Κίνηση – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική – Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι Τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Διδασκαλία – Προσαρμογή τραγουδιών: Ελένη Ζιώγα
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη
Γραμματειακή υποστήριξη: Ελένη Καρτάση 
Παίζουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά: Τίνα Αλεξοπούλου, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Γεωργάκη, Άρης Δελαγραμμάτικας, Κώστας Ζωγραφόπουλος, Χάρης Ηλιάδης, Μαρία Καβουκίδη, Νεκτάριος Καλαιτζάκης, Στέφανος Κορρές, Νικόλας Μπράβος, Στέλιος Νίνης, Άντεια Ολυμπίου, Χαρούλα Παναγοπούλου, Προκόπης Πολίτης, Χριστίνα Σταύρου, Σίμος Τζίτζης, Γρηγόρης Τουμασάτος, Χρήστος Χρήστου.

 

  • Παραστάσεις: Κάθε Σαββατοκύριακο από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και καθημερινά για σχολεία
  • Εισιτήρια: από 10€
  • Προπώληση: www.more.com, www.ct.gr

Christmas Theater
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου
Βεϊκου 137
Τηλ: 2117701700