Το έργο “Ένα παιδί μετράει τ’άστρα” του Μ. Λουντέμη στην παιδική σκηνή Μαριάννα Τόλη

Το έργο “Ένα παιδί μετράει τ’άστρα” του Μενέλαου Λουντέμη θα φιλοξενήσει η παιδική σκηνή Μαριάννα Τόλη. Το αγαπημένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα  μεταφέρεται στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή Σίσσυς Αλατά και σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη.

Το έργο παρουσιάζει ανάγλυφα τον πόθο ενός φτωχού παιδιού, του Μέλιου, να μάθει γράμματα καθώς και την προσπάθεια του να επιτύχει το στόχο του παρά τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες.Τα θεμέλια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ελευθερία της γνώμης, το δικαίωμα των παιδιών για ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση, είναι μερικά από τα μηνύματα του έργου.

Μία συναρπαστική  ιστορία, με αναπάντεχα επίκαιρα μηνύματα, που επιτρέπει στην ελπίδα να ανθίσει. Ένα ταξίδι προς τη γνώση ξεκινά.

Η παράσταση εξιστορεί την περιπέτεια του Μέλιου Καδρά -ενός φτωχού και ορφανού αγοριού: Στο χωριό του Μέλιου το αφεντικό του δεν τον αφήνει να μορφωθεί, διότι υποστηρίζει πως θα του αποσπά την προσοχή από τη δουλειά. Ένας καλός δάσκαλος του χωριού θα καταλάβει τη δίψα του παιδιού για μάθηση και θα του δώσει, αρχικά, κάποια βιβλία. Ο Μέλιος μοιάζει να συγκλονίζεται από τα βιβλία, όσες φορές κι αν τα διαβάσει. Η όρεξή του για μάθηση, τελικά, θα τον προδώσει στο αφεντικό, που μόλις μαθαίνει ότι ο Μέλιος ασχολείται με τα βιβλία θυμώνει πολύ και του απαγορεύει να ξανασυναντήσει τον δάσκαλο. Οι δρόμοι του παιδιού και του δάσκαλου χωρίζουν, ο Μέλιος πηγαίνει στην πόλη ολομόναχος, για να πάει σχολείο.

Συντελεστές
Διασκευή: Σίσσυ Αλατά
Σκηνοθεσία, Κινησιολογία: Αναστάσης Δεληγιάννης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Διανομή ρόλων (με αλφαβητική σειρά): Βογιατζάκης Γιάννης, Ζαχαρίου Φωτεινή, Κατσανέας Μάκης, Μάγειρος Βαγγέλης, Μιχαλάκη Έλενα, Παπαδόπουλος Γιώργος, Παπαϊωάννου Θεοδώρα, Προβιάς Τάσος

  • Παραστάσεις: κάθε Κυριακή, από 15 Οκτωβρίου έως 17 Δεκεμβρίου
  • Εισιτήρια: από 10€
  • Προπώληση: more.com

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Κεραμεικός