Έρχεται η έκθεση Life In Space στα Ολυμπιακά Ακίνητα

Η έκθεση Life In Space, που θα φιλοξενηθεί στα Ολυμπιακά Ακίνητα, από 19 Οκτωβρίου έως 23 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του, το “MARSHALL SPACE FLIGHTCENTER” της NASA και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Η έκθεση Life In Space προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Απίστευτες κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.

Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα σας ταξιδέψουν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Πρωτότυπα αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών, μας οδηγούν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Αυτά περιλαμβάνουν διαστημικούς σταθμούς, μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του αμερικανού –γερμανικής καταγωγής- μηχανικού, Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Μέρος της έκθεσης είναι και το Space Camp, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τις ίδιες αισθήσεις που ζουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, όπως την απουσία βαρύτητας, την απώλεια του «χωρικού» προσανατολισμού ή να εμπλακούν σε προσγείωση με το διαστημικό λεωφορείο κατά την επιστροφή από μια αποστολή. Επιπλέον, μια νέα ISS VR Platform, φέρνει τους επισκέπτες μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέποντας τους να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση εντός της έκθεσης.

Στον διαδραστικο χώρο της έκθεσης - simulators, οι επισκέπτες μπορούν να αισθανθούν όλα όσα βιώνουν οι αστροναύτες στις διαστημικές αποστολές τους
και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσή τους (δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου).

Στα 1500 τ.μ. της έκθεσης θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως

  • Γιατί είναι σημαντική η διαστημική έρευνα;
  • Πώς έχει κατασκευαστεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός;
  • Πώς είναι η ζωή των αστροναυτών στο διάστημα;
  • Πώς είναι σχεδιασμένη η τουαλέτα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού;
  • Πώς κοιμούνται οι αστροναύτες στο διάστημα;

Η έκθεση φιλοδοξεί να φέρει τα παιδιά και τους νέους πιο κοντά στις φυσικές επιστήμες, ενθαρρύνοντάς τους μ’ έναν διδακτικό αλλά ταυτόχρονα και ψυχαγωγικό τρόπο ν’ ανακαλύψουν τη θετική επίδραση της διαστημικής τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Ωράριο λειτουργίας
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 13:30 έως 21:00 (τελευταία είσοδος: 20:00)
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ: 10:00 έως 22:00 (τελευταία είσοδος 21:00)

  • Τιμές εισιτηρίων - Ενήλικες: καθημερινές 15 € -  Σάββατο/Κυριακή/αργίες: 18 €  - Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+ / Πολύτεκνοι: καθημερινές 12 € - Σάββατο/Κυριακή/αργίες 15€
  • Προπώληση: more.com

Ολυμπιακά Ακίνητα - Γουδή, Αττική