Εργαστήρια (master classes) για την τέχνη της Όπερας του Πεκίνου από την Guo Guang Opera της Ταϊπέι

Η Guo Guang από την ίδρυσή της (1995) έχει αφοσιωθεί στην κληρονομιά και την αισθητική απόδοση της παραδοσιακής κινέζικης όπερας. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών η GuoGuang δημιούργησε ένα μοναδικό και εξαιρετικό στυλ όπερας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με βάση την τέχνη και τον πολιτισμό της Όπερας του Πεκίνου, η οποία γεννήθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα.

Η Guo Guang το 2023, έχει προγραμματίσει  μια σειρά διαλέξεων, επιδείξεων και εργαστηρίων σε πόλεις της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, σχετικά με  την σύγχρονη αισθητική των κλασσικών χαρακτήρων Jingju της Όπερας του Πεκίνου.

Τα εργαστήρια απευθύνονται  σε ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, αλλά και σε κοινό που ενδιαφέρεται να αποκτήσει  την γνώση πάνω στην τεχνική της Όπερας του Πεκίνου.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί και worskhop, ειδικό για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, εμπνευσμένο από τους βασικούς χαρακτήρες της γνωστής ιστορίας “The Monkey King”.

  • Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 18:30- 21:00

Εργαστήρια (Master Classes) για την τέχνη της Οπερας του Πεκίνου από την GUO GUANG OPERA της Ταϊπέι

Παρουσίαση της σύγχρονης αισθητικής των γυναικείων χαρακτήρων Jingu, “Dan Roles”

Επίδειξη της τεχνικής των συγκεκριμένων χαρακτήρων, κινησιολογία, τεχνική του make-up και showcase.

Στην Όπερα του Πεκίνου, το "旦" (dàn) αναφέρεται σε έναν γυναικείο ρόλο που συνήθως απεικονίζει νεαρές γυναίκες ή γυναίκες μέσης ηλικίας. Το "身段程式化" (shēnduàn chéngshìhuà) αναφέρεται στις προγραμματισμένες κινήσεις ή χορογραφίες που χρησιμοποιούνται από τους ηθοποιούς του dan για να εκφράσουν την προσωπικότητα, τα συναισθήματα και τις πράξεις του χαρακτήρα.

Το εργαστήριο περιέχει βασικά στοιχεία για τις τεχνικές και καλλιτεχνικές πτυχές των ρόλων “Dan” στην Όπερα του Πεκίνου.

Κόστος συμμετοχής: 80 €  

  • Σάββατο 7 Οκτωβρίου 17:00- 19:30

Εργαστήρια (Master Classes) για την τέχνη της Οπερας του Πεκίνου από την GUO GUANG OPERA της Ταϊπέι

Παρουσίαση της σύγχρονης αισθητικής των αντρικών χαρακτήρων Jingu, “ Sheng Roles”

Επίδειξη της τεχνικής των συγκεκριμένων χαρακτήρων, κινησιολογία , τεχνική του make-up και showcase.

Στην Όπερα του Πεκίνου, το "生" (shēng) αναφέρεται σε έναν ανδρικό ρόλο που συνήθως απεικονίζει νεαρούς άνδρες ή ηλικιωμένους χαρακτήρες. Το "身段程式化" (shēnduàn chéngshìhuà) αναφέρεται στις προγραμματισμένες κινήσεις ή χορογραφίες που χρησιμοποιούνται από τους ηθοποιούς “Sheng” για να εκφράσουν την προσωπικότητα του χαρακτήρα, τη δράση και τη συγκίνηση.
Το εργαστήριο περιέχει βασικά στοιχεία για τις τεχνικές και καλλιτεχνικές πτυχές των ρόλων “Sheng”, στην Όπερα του Πεκίνου.

Κόστος συμμετοχής: 80 €  

  • Σάββατο 7 Οκτωβρίου 20:00- 22:00

Εργαστήρια (Master Classes) για την τέχνη της Οπερας του Πεκίνου από την GUO GUANG OPERA της Ταϊπέι

Face painting (για ενήλικες)

 Η τέχνη του μακιγιάζ προσώπου στην Όπερα Guo Guang διαθέτει στοιχεία τελετουργίας και έχει ωριμάσει κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών της ανατολικής πολιτιστικής εξέλιξης. Εκτός από τα σταθερά μοτίβα μακιγιάζ προσώπου, υπάρχουν επίσης τελετουργικές κινήσεις που έχουν διατηρηθεί πλήρως. Το «Jumping Judgement» που παρουσιάζεται στη σκηνή της Όπερας Guo Guang είναι ένα άυλο πολιτιστικό αγαθό που έχει μεταδοθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια στον πολιτισμό της Ανατολής. Αυτό το εργαστήριο θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα μοτίβα μακιγιάζ προσώπου και να κατανοήσουν τα υπέροχα στάδια  της τελετής "Jumping Judgement".

Κόστος συμμετοχής: 40 €  

Πακέτο συμμετοχής και για τα 3 εργαστήρια -Master classes: 170 €  

  • Κυριακή 8 Οκτωβρίου 11:30- 14:00

​​​​​​​​​​​​​​Εργαστήρια (Master Classes) για την τέχνη της Οπερας του Πεκίνου από την GUO GUANG OPERA της Ταϊπέι

Workshop για παιδιά 6 -11 ετών, τα οποία θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, βασισμένη στους βασικούς χαρακτήρες του “Monkey King”

GuoGuang “ Ταξίδι στη Δύση”  και εργαστήριο μάσκας.
Το Ταξίδι στη Δύση είναι ένα διάσημο κλασικό μυθιστόρημα της Ανατολής και ο βασιλιάς μαϊμού. Η Guoguang Opera Company θα παρουσιάσει το απόσπασμα  "Borrowing the Fan" από το “Ταξίδι στη Δύση” μαζί με ένα μοναδικό workshop προσαρμοσμένο για παιδιά, ενώ θα προσφέρει επίσης ένα εργαστήριο μάσκας, επιτρέποντας στα παιδιά να βιώσουν τον φανταστικό κόσμο του Ταξιδιού στη Δύση μαζί στη σκηνή.

Κόστος συμμετοχής: 20 € (1 συνοδός δωρεάν με κάθε παιδί). 
Οικογένειες με 2 παιδιά και πάνω: 15 € ανά παιδί

Πληροφορίες

  • Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από την Guo Guang Opera.
  • Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το μακιγιάζ προσώπου, είναι φυτικά , μη-τοξικά και συνοδεύονται από πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται με τα εισιτήρια συμμετοχής, 30 λεπτά πριν την έναρξη των εργαστηρίων για τα διαδικαστικά εγγραφής.

 *ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ *

Εισιτήρια συμμετοχής ηλεκτρονικά και σε φυσικά σημεία: ticketservices.gr 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 
Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλ: 210-3418550