Η Βαμβακού μας περιμένει για γνωριμία με τα αμπέλια και τα σαλιγκάρια

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου, η Βαμβακού μας περιμένει με πρωτότυπες δράσεις για όλη την οικογένεια. Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 23/09 - Μια φορά κι έναν καιρό, η ζωή μας στο χωριό… τ΄αμπελιού η τέχνη
 
Όσα δε φτάνει αλεπού, τα φτάνουν τα παιδιά! Η κυρά Μαριώ δεν μπόρεσε να πιάσει τα σταφύλια, εμείς, όμως, με τη δική μας πονηράδα τρυγάμε τους καρπούς του αμπελιού, μαθαίνουμε για την πανάρχαια τέχνη του αμπελουργού και φτιάχνουμε κρασί από όνειρα και χρώματα.

Λαογραφία, αναβίωση εθίμων και τοπικών παραδόσεων και η ζωή στην ύπαιθρο αποκαλύπτονται στους μικρούς επισκέπτες του χωριού μέσα από μία βιωματική προσέγγιση. Οι μικροί διδάσκονται από τη σοφία των ανθρώπων της υπαίθρου και εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους εμπνεόμενοι από τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, τα οποία ανακαλύπτουν με την επίσκεψη σε χώρους και σε πρόσωπα του χωριού, αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και θρύλων, παραδοσιακά παιχνίδια, χορός και κατασκευές!

  • Ώρες: 12:00 - 14:00
  • Χώρος: Σχολείο
  • Συντελεστές: Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη, εκπαιδευτικός προσχολικής εκπαίδευσης
  • Κατάλληλο για ηλικίες: 4 -12 ετών
  • Αριθμός συμμετεχόντων: 15
  • Κρατήσεις: [email protected]
  • Είσοδος: 5 €

Η Βαμβακού μας περιμένει για γνωριμία με τα αμπέλια και τα σαλιγκάρια
Κυριακή 24/09 -
Οι σπείρες στη γη

Σαν έρθουν τα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη, τα σαλιγκάρια παίρνουν το σπίτι τους που έχει σχήμα σπείρας και βγαίνουν να χορέψουν στη βροχή! Ξεκινώντας από το «Ο Σαλιγκαγκάριν πάει στ’ άστρα» (Παναγιωτόπουλος Ν.) ταξιδεύουμε στον κόσμο των σαλιγκαριών αναγνωρίζοντας παράλληλα τις σπείρες στον κόσμο μας.

Η Vamvakou Revival, αξιοποιώντας την ένταξη της βιβλιοθήκης του σχολείου στο Δίκτυο Εθνικών Βιβλιοθηκών, προχωρά το 2023 στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, με επίκεντρο πάντα το βιβλίο, οι οποίες στόχο έχουν να περάσουν οι μικροί επισκέπτες της Βαμβακούς ευχάριστα τον χρόνο τους… στη φύση!
 
Ώρες: 12:00 - 14:00
Χώρος: Σχολείο
Συντελεστές: Βαγγέλης Θεοδώρου, βιβλιοθηκονόμος
Κατάλληλο για ηλικίες: 7-18 ετών
Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Κρατήσεις: [email protected]
Είσοδος: 5 €

Η Βαμβακού μας περιμένει για γνωριμία με τα αμπέλια και τα σαλιγκάρια
Φυσικά, όπως κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 11:00 έως τις 17:00, στο χώρου του Σχολείου, υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερου παιχνιδιού για όλους. Επιτραπέζια παιχνίδια, γήπεδο μπάσκετ, τραμπολίνα, μπάλες, ping pong  και αθλητικός εξοπλισμός, πολύχρωμα τουβλάκια LEGO για τρελές κατασκευές, sensory – messy – clay play και κάθε λογής βιβλία για επιτόπιο διάβασμα από τη Βιβλιοθήκη του Σχολείου, η οποία έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, είναι διαθέσιμα κάθε Σαββατοκύριακο για όλους!

Τα προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιούνται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.