"Σκιές στο πεντάγραμμο" από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Ήχου των σκιών» που παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενες καλλιτεχνικές περιόδους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Θίασος Ηλία Καρελλά επιστρέφει, αυτή τη σεζόν, με τις «Σκιές στο πεντάγραμμο», μια νέα παραγωγή που φιλοξενείται στην Παιδική Σκηνή Β΄ (Χώρος Κόκκαλη) από τις 21 Οκτωβρίου 2023 έως τις 27 Απριλίου 2024.

Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης προτείνει μια ολοκαίνουργια παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια, η οποία βασίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες: την όπερα, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό Καραγκιόζη και το σύγχρονο θέατρο σκιών.

Με ποιον τρόπο άραγε μια ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων μπορεί να ερμηνεύσει Beethoven [Μπετόβεν]; Χωρούν στην ίδια σκηνή μπαρόκ και ρεμπέτικο; Πώς μια άρια γίνεται αμανές; Μπορούμε να συναντήσουμε στην ίδια ιστορία έργα γνωστών κλασικών συνθετών και τραγούδια που διαδίδονται από στόμα σε στόμα, χωρίς κανείς να ξέρει τον δημιουργό τους;

Με έμπνευση από τη «Γυναίκα δίχως σκιά» του Richard Strauss [Ρίχαρντ Στράους] ως τις «Χίλιες και μία νύχτες», ο Ηλίας Καρελλάς μάς ταξιδεύει σε έναν δισδιάστατο κόσμο, μαγευτικό και παραμυθένιο. Εκεί που οι σκιές χορεύουν στο πεντάγραμμο, άλλοτε με πορεία προς τη Δύση κι άλλοτε προς την Ανατολή, εκεί που η ρε μινόρε διασταυρώνεται με τους λαϊκούς δρόμους και τα ταξίμια, εκεί που το αυτί θαυμάζει, και η ψυχή τραγουδά με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.

Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, με πυξίδα τη μουσική, η Αρετή Κετιμέ με την υπέροχη φωνή και το σαντούρι της συναντά την σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, σε μια ετερόκλητη και ανατρεπτική μουσική σύμπραξη! Μαζί τους, οι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή) και Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή) καθώς και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης.  

"Σκιές στο πεντάγραμμο" από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συμπαραγωγή | Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών πριν την παράσταση «Σκιές στο πεντάγραμμο»

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Μεγάρου για παιδιά που θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία της θέασης με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο διοργανώνεται εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου (ώρα 16:00-17:00), με αφορμή την παράσταση «Σκιές στο πεντάγραμμο». Ο δεξιοτέχνης σκιοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς και μέλη του θιάσου του μας προσκαλούν να γίνουμε «μάστορες του Καραγκιόζη» και να κατασκευάσουμε τη δική μας φιγούρα θεάτρου σκιών! 

Σχεδιασμός-υλοποίηση | Ηλίας Καρελλάς, Όλγα Παπαθεοδώρου, Νικόλας Τζιβελέκης
Κόστος συμμετοχής | 10 €

«Ο ήχος των σκιών» 
Το Μέγαρο των παιδιών

Οκτώβριος 2023 – Απρίλιος 2024
Παιδική Σκηνή Β΄ – Χώρος Κόκκαλη 

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία
Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρα έναρξης |
10:30 π.μ. 
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για τις σχολικές παραστάσεις | 2107777104 και 2107777124

Παραστάσεις για το κοινό
Σάββατο 21.10, 04, 11, 18 & 25.11 | 18:00
Σάββατο 02, 09, 16.12 | 18:00 

Τιμή εισιτηρίου
7 € (για σχολικές παραστάσεις)
10 € (γενική είσοδος για τις παραστάσεις κοινού)

Eισιτήρια 
2107282333
megaron.gr

Πληροφορίες 
www.megaron.gr
www.facebook.com/megaron.gr
www.instagram.com/megaron_athens/
www.youtube.com/user/AthensConcertHall
twitter.com/MegaronAthens