Το Mikropolis Festival επιστρέφει στο The Ellinikon Experience Park

Το Mikropolis Festival, η μεγαλύτερη διοργάνωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, γνώσης και ψυχαγωγίας υποδέχεται παιδιά και γονείς από τις 12 μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, στο The Ellinikon Experience Park.

Η Πλατεία A στο The Ellinikon Experience Park θα μεταμορφωθεί σε ένα συναρπαστικό χώρο εμπειριών και ψυχαγωγίας, στον οποίο παιδιά ηλικίας 6 - 17 ετών θα μάθουν μέσα από το παιχνίδι και τις βιωματικές δράσεις.

Τη «Μικρή Πόλη» συνθέτουν 6 θεματικές «Γειτονιές»

Η Γειτονιά των e-Sports σε συνεργασία με τη HADO Greece & Cyprus. (14.10 & 15.10)
Μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στον κόσμο των e-Sports & θα γνωρίσουν το δημοφιλές VR «τεχνό-άθλημα» HADO.

Η Γειτονιά της Τεχνολογίας & της Ρομποτικής σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «SciCo»
Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους νόμους της φυσικής, μέσα από συναρπαστικά επιστημονικά εργαστήρια και θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό́ συμμετέχοντας σε εργαστήρια ρομποτικής.

Η Γειτονιά της Φύσης, σε συνεργασία με την οργάνωση “The Bee Camp” & το Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ»
Μια πρωτότυπη εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, θα «μυήσει» τα παιδιά στο θαυμαστό κόσμο των μελισσών των φυτών & της θαλάσσιας χελώνας.

Η Γειτονιά της Αρχιτεκτονικής, από το Arkki by AKTO (School of Architecture for Children and Youth). (14.10 & 15.10) 
Τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς μπορούν να κατασκευάσουν χάρτινες πολιτείες και πελώριους πύργους με στόχο να αναπτύξουν την τρισδιάστατη αντίληψη, της μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Η Γειτονιά του Φίλου μου του Σκύλου, σε συνεργασία με τη M.K.O «Liberty Assistance & Guide Dogs» & το «Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ)»
Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια προσομοίωση «βόλτας με σκύλους-οδηγούς». Παράλληλα το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να υιοθετήσει κάποιο από τα αδέσποτα ζωάκια του «Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, ΣΠΑΖ».

Η Γειτονιά της Οδικής Αγωγής, σε συνεργασία με Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς” (Ι.Ο.ΑΣ.)»
Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων, με στόχο την εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Παράλληλες δράσεις

«Τόλμησε να ονειρευτείς» με τον Νίκο Κακλαμάνακη (12.10 & 13.10): Ο αγαπημένος Έλληνας ιστιοπλόος και χρυσός Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης θα παρακινήσει τα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους μέσα από ένα μοναδικό βιωματικό ταξίδι.

«Μουσική Γιορτή» με τους The Burger Project: Το Mikropolis Festival θα πλαισιωθεί από το μουσικό συγκρότημα The Burger Project, με δύο μοναδικές εμφανίσεις και θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 17.30.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας

  • Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, 10.00 -15.00: Προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.
  • Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 15.00 - 19.00: Παιδιά, γονείς και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.
  • Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 11.00 - 19.00: Παιδιά, γονείς και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.

Δείτε το πρόγραμμα των δράσεων εδώ

  • Προπώληση εισιτήριων: μέσω more.com
  • Εισιτήρια θα διατίθενται και στην Είσοδο της Πλατείας Α, κατά τη διάρκεια του Mikropolis Festival