Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας - Δύο ξεχωριστές δράσεις με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, μας περιμένει με δύο διαφορετικές δράσεις. 

Σάββατο 28 Οκτωβρίου, 13.00-14.00
«Το ΟΧΙ του ανθρώπου, το ΝΑΙ της προόδου» - Θεματική εμπειρία επίσκεψης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες
Πώς ένα τολμηρό «όχι» διασφαλίζει τη γέννηση για ένα διαμετρικά αντίθετο «ναι»; Το νεότερο «όχι» της ελληνικής ιστορίας συναντά τα «όχι» των αρχαίων Ελλήνων με σημείο αναφοράς τις αξίες, την επιστήμη και τη γνώση!
Με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας αποτίνει έναν φόρο τιμής στην ανθρώπινη αντίσταση αναγνωρίζοντάς την, ως την ισχυρότερη δύναμη για την αναμόρφωση ολόκληρης της κοινωνικής ζωής.
Πώς η αντισυμβατική και καινοτόμα δράση των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών και φιλοσόφων έφερε στο προσκήνιο αντιστάσεις απέναντι στην κοινωνία και το κράτος;
Και αλήθεια, με ποιον τρόπο το έργο των επιστημόνων της εποχής άλλαξε τους μηχανισμούς με τους οποίους η ανθρώπινη ζωή και η διεκδίκηση της ελευθερίας συναρθρώθηκαν;
Ένα ταξίδι γνωριμίας με τον Πυθαγόρα, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Φίλωνα, τον Ήρωνα, τον Κτησίβιο, τον Αρχιμήδη και τον Αρίσταρχο καθώς και τις τεχνολογίες που συνόδευσαν τη ζωή τους θα φανερώσει πτυχές εντάσεων και αντιστάσεων που σημάδεψαν την ιστορία.
Διάρκεια: 60΄

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 12.00-13.00
«ΟΧΙ ή ΝΑΙ;» Μήνυμα επιλογής & ελευθερίας! - Βιωματικό Εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών & οικογένειες
Στον απόηχο της εθνικής επετείου του ηρωικού «όχι», το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας έρχεται να πανηγυρίσει ηχηρά το απελευθερωτικό «ναι», το δικό μας «ναι» προς όσα μας κάνουν να νιώθουμε ζωντανοί και μας εκφράζουν. Αλήθεια τι μπορεί να είναι αυτό; Το δικό μας μοναδικό «ναι» δίνει χρώμα και σχήμα στα συναισθήματά μας, τα όνειρά μας και τα ταλέντα μας! Το δικό μας «ναι» μας ξεχωρίζει, μας κάνει να είμαστε αυτοί που πραγματικά θέλουμε. Αλλά για κάθε «ναι» υπάρχει και ένα «όχι». Για κάθε «όχι» και ένα «ναι».
Τα κρυμμένα μυστικά του «ναι» και του «όχι» στήνουν τις δικές τους – επιστημονικές - περιπέτειες και αναμένουν την ανακάλυψή τους μέσα από ένα βιωματικό εργαστήρι παιγνιώδους μάθησης και αυθόρμητης έκφρασης. Με εφόδια τις τεχνολογίες των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών και την ικανότητά μας να επιλύουμε γρίφους, ανακαλύπτουμε ποιες επιλογές έκαναν οι επιστήμονες για την ανθρωπότητα και πώς αυτές οι επιλογές άλλαξαν τον κόσμο! Ήταν άραγε σημαντικές αυτές οι επιλογές; Ναι ή όχι; Ή μήπως και ναι και όχι; Καθένας έχει τη δική του απάντηση, έμπνευση αλλά και φαντασία! Καθένας έχει το δικό του μήνυμα επιλογής και ελευθερίας!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
Τηλ. 2114110044

Email: [email protected]