"Μετρώντας το σύμπαν ..παρέα με τον Αρχιμήδη": Βιωματικό εργαστήρι στο Μουσείο Κοτσανά

Τα Σαββατοκύριακα είναι συναρπαστικά στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών, με τίτλο «Μετρώντας το σύμπαν ..παρέα με τον Αρχιμήδη».

To Μουσείο Κοτσανά μετρά αντίστροφα για το νέο! Άραγε ποιο θα είναι αυτό; Παρέα με τον Αρχιμήδη θα αναμετρηθούμε με το σύμπαν - επιστημονικά, πειραματικά και βιωματικά - μέσα από ένα ξεχωριστό εργαστήρι.

Τα μυστικά της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας έρχονται να μας αποκαλύψουν τις γνώσεις, τους υπολογισμούς και τα εξειδικευμένα όργανα μέτρησης με τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες μηχανικοί «έβαλαν τον κόσμο σε τάξη».

Από τη Γη ως τη Σελήνη και τη σφαίρα των απλανών αστέρων, μαθηματικές ιδέες και ευφυή πειράματα ακρίβειας στερέωσαν τον κανόνα της γεωμετρίας και δημιούργησαν τη βάση της αναλυτικής μέτρησης σε... διαστημικό επίπεδο!

Αλήθεια, πώς ακριβώς κατάφερε ο Αρχιμήδης να μετρήσει την απόσταση ανάμεσα στη γη και το φεγγάρι χωρίς την ύπαρξη διαστημόπλοιων ή έστω τηλεσκόπιων στην εποχή του; Και με ποιόν τρόπο μπόρεσε να προσομοιώσει μαθηματικά τις κινήσεις των πλανητών και να προβλέψει τις ηλιακές εκλείψεις; Αυτά και άλλα αινίγματα θα μας μεταφέρουν στη σπουδαία «γειτονιά» του σύμπαντος.

  • Κόστος συμμετοχής: παιδιά 8€
  • Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση: 15 άτομα
  • Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής έως και μια ημέρα πριν στο τηλ: 2114110044 

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις για το εργαστήριο εδώ.

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι