Προβολές κλασικών ταινιών για όλη την οικογένεια στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Αυτά τα Χριστούγεννα κάτι φιαφορετικό μας περιμένει στο Ίδραμα Β&Ε Γουλανδρή. Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, όπως και το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τις 10.30 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή θα προβάλλονται κλασικές ταινίες για όλη την οικογένεια.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου | 10.30-11.50
101 Dalmatians

Τα «101 Σκυλιά της Δαλματίας» συνεχίζουν να κουνάνε τις ουρές τους και να γοητεύουν μικρούς και μεγάλους εδώ και πάνω από μισό αιώνα με τις αξιολάτρευτες φατσούλες, τις απίθανες σκανταλιές και τις αστείες περιπέτειές τους. Η Κρουέλα ντε Βιλ, η πιο εξωφρενική κακιά στην ιστορία της Disney, βάζει στο μάτι όλα τα κουτάβια Δαλματίας που κυκλοφορούν στο Λονδίνο, αποφασισμένη να ράψει την πιο εντυπωσιακή γούνα με βούλες που είδατε ποτέ! Όταν ο Πόνγκο παίρνει είδηση ότι λείπουν 15 από τα κουτάβια του με την Περντίτα, αποφασίζει να κάνει τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να ανατρέψει το απεχθές σχέδιο της σατανικής Κρουέλα. Μια ηρωική και φουντωτή αποστολή διάσωσης με πολλά γαβγίσματα, που θα προσφέρει απανωτές συγκινήσεις στους θεατές κάθε ηλικίας.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου | 12.20-13.56 
A Christmas Carol

Μια παραμονή Χριστουγέννων, επτά χρόνια μετά το θάνατο του συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϊ, ο μίζερος Εμπενίζερ Σκρουτζ περνά την ημέρα εκφοβίζοντας τους εύθυμους κατοίκους του Λονδίνου, τον πιστό υπάλληλό του, Μπομπ Κράτσιτ, και δυο φιλάνθρωπους που του ζητούν να κάνει μια δωρεά για τους φτωχούς της πόλης, ενώ αρνείται την πρόσκληση του ανιψιού του, Φρεντ, να δειπνήσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Το βράδυ, το φάντασμα του Μάρλεϊ εμφανίζεται στον Σκρουτζ και τον προειδοποιεί ότι τρία πνεύματα θα τον επισκεφτούν για να του προσφέρουν μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του. Η Walt Disney Studios και ο βραβευμένος με Όσκαρ® δημιουργός Ρόμπερτ Ζεμέκις (Πολικό Εξπρές, Πινόκιο) μας ταξιδεύουν σε μια μαγική μεταφορά του πολυαγαπημένου παραμυθιού του Κάρολου Ντίκενς έτσι όπως ποτέ δεν το έχετε ξαναδεί, με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Τζιμ Κάρεϊ! Τρία πνεύματα εμφανίζονται και παρασύρουν τον Σκρουτζ (Τζιμ Κάρεϊ) σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο για να του αποκαλύψουν το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου | 14.30-15.45
Fantasia 2000

Το όραμα του Γουόλτ Ντίσνεϊ να δημιουργήσει ένα «φιλμ-κονσέρτο» με μουσικό ρεπερτόριο που θα εναλλάσσεται συνεχώς γίνεται πραγματικότητα 60 χρόνια μετά την «Φαντασία» (1940) με το υπερθέαμα «Fantasia 2000»! Μια πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και κινουμένων σχεδίων που φτιάχτηκε για να χαρίσει μια ονειρική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους. Εμπνευσμένη από την αριστουργηματική ταινία «Fantasia/Φαντασία», περιέχει 7 ολοκαίνουργια κομμάτια, όπου οι νότες ακολουθούν τις εικόνες βήμα-βήμα ξετυλίγοντας την μαγεία της ιστορίας.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου | 10.30-12.00
The Lion King

Ξαναζήστε την πιο αγαπημένη κλασική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων ακολουθώντας το μικρό ατρόμητο λιονταράκι, Σίμπα, που γεννήθηκε για να γίνει βασιλιάς. Η μαγευτική ιστορία του μικρού λιονταριού θα σας ταξιδέψει στο μεγαλείο του «Κύκλου της Ζωής» συντροφιά με αξιολάτρευτους ήρωες, και θα σας γεμίσει την καρδιά σας συγκίνηση αλλά και μεγάλη χαρά. Απολαύστε μοναδικές σκηνές, όπως ο ξεκαρδιστικός χορός «Χακούνα Ματάτα» με τον Τιμόν και τον Πούμπα αλλά και την στιγμή που ο Σίμπα παίρνει την θέση που του αξίζει στην κορυφή του Περήφανου Βράχου. Μαγευτικά κινούμενα σχέδια, αξέχαστη μουσική που τιμήθηκε με δύο Oscar® το 1995 (καλύτερης μουσικής και καλύτερο τραγούδι) και μια πολύτιμη ιστορία που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο, έρχονται ξανά στις οθόνες.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου | 12.30-14.00
Snow White & The Seven Dwarfs

Ζήστε ξανά την πιο μαγική ιστορία, στην ταινία που χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Ακολουθήστε τους πολυαγαπημένους ήρωες και χορέψτε μαζί τους με τη μουσική που μεγάλωσε γενιές παιδιών σε αυτή την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney! Η πανέμορφη και ευγενική πριγκίπισσα Χιονάτη έχει γοητεύσει όλα τα πλάσματα στο Βασίλειό της-εκτός από ένα- την ζηλιάρα μητριά της, την Βασίλισσα. Όταν και ο μαγεμένος καθρέφτης ισχυρίζεται πως η πιο όμορφη σε ολόκληρο το Βασίλειο είναι η Χιονάτη, εκείνη για να γλιτώσει από την Κακιά Μητριά της, βρίσκει καταφύγιο στο επικίνδυνο δάσος, όπου όμως γίνεται φίλη με τους αξιαγάπητους επτά νάνους, τον Σοφό, τον Χαζούλη, τον Ντροπαλό, τον Υπναρά, τον Συναχωμένο, τον Καλόκαρδο και τον Γκρινιάρη και όλοι μαζί γίνονται η πιο χαρούμενη παρέα. Όταν όμως η βασίλισσα βρίσκει τρόπο να εκδικηθεί την Χιονάτη, μόνο το θαύμα της αληθινής αγάπης μπορεί να την σώσει!

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου | 14.30-15.45
Nightmare Before Christmas

Με ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και ήχου, με την βοήθεια μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης είναι πιο σκοτεινός, επιβλητικός και συναρπαστικός από ποτέ! Όπως ακριβώς τον είχε οραματιστεί ο καταπληκτικός Τιμ Μπάρτον (Ψαλιδοχέρης, Τσάρλι και Εργοστάσιο Σοκολάτας). Μπορούν τα Χριστούγεννα να σωθούν; Ο Τζακ Σκέλινγκτον, ο Βασιλιάς της Κολοκύθας της πόλης του Χάλογουιν προσπαθεί να ξεπεράσει την μονοτονία του τρόμου και των ουρλιαχτών και να βοηθήσει στην εξάπλωση της χριστουγεννιάτικης χαράς. Όμως η χαρωπή αποστολή του θα θέσει τη ζωή του Άγιου Βασίλη σε κίνδυνο και θα μετατρέψει τις γιορτές των Χριστουγέννων σε εφιάλτη για όλα τα καλά παιδιά που περιμένουν με ανυπομονησία τα δώρα τους!

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου | 10.30-12.25
Dumbo

Σχεδόν 80 χρόνια μετά τη θρυλική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, ο αξιολάτρευτος Ντάμπο, το πιο διάσημο ελεφαντάκι του κόσμου, επιστρέφει ανανεωμένος σε μια live-action φαντασμαγορική περιπέτεια που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου παραμυθά Τιμ Μπάρτον. Ο Ντάμπο, ένα γλυκό, νεογέννητο ελεφαντάκι με τεράστια αυτιά, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο ρημαγμένο τσίρκο του Μαξ Μέντιτσι. Αρχικά, η διαφορετικότητά του είναι πηγή προβληματισμού για τον Μέντιτσι, που υπολόγιζε σε ένα χαριτωμένο ελεφαντάκι για να προσελκύσει τα πλήθη, μέχρι που ο Ντάμπο ανακαλύπτει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα τεράστια αυτιά για να πετάξει. Κάτι που δεν προλαβαίνει να χαρεί, όταν του στερούν την πολυαγαπημένη του μητέρα, με αποτέλεσμα να καταλήξει μόνος και φοβισμένος στο επίκεντρο ενδιαφέροντος ενός φαντασμαγορικού λούνα παρκ, που ονομάζεται Dreamland. Ένα συγκινητικό παραμύθι για έναν διαφορετικό ήρωα με μεγάλα αυτιά και ακόμα μεγαλύτερη καρδιά, μια πανδαισία χρωμάτων και σκηνικών, ένας φόρος τιμής στον μαγικό και ανεξάντλητο κόσμο των «τεράτων», μια πληθωρική κινηματογραφική εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου | 13.00-14.55
E.T. The Extra-Terrestrial 

Ζήστε ξανά την μαγεία μιας από τις πιο αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες όλων των εποχών, E.T. Ο Εξωγήινος, μια ταινία από τον πολυβραβευμένο με Όσκαρ® σκηνοθέτη, Στίβεν Σπίλμπεργκ. Το αξέχαστο ταξίδι ενός χαμένου στη Γη εξωγήινου και ενός 10χρονου που γίνεται ο καλύτερος φίλος του συγκινεί ακόμα και σήμερα, σαράντα σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη προβολή. Ενώ επισκέπτονταν τη Γη, μια ομάδα εξωγήινων ανακαλύπτεται και ενοχλείται από μια ανθρώπινη ομάδα δράσης. Εξαιτίας της γρήγορης απογείωσής τους, ένας από τους εξωγήινους μένει πίσω. Ο μικρός επισκέπτης βρίσκεται ολομόναχος σε έναν πολύ περίεργο πλανήτη. Ευτυχώς γι' αυτόν, γρήγορα βρίσκει ένα φίλο, τον 10χρονο Έλιοτ. Ενώ ο Ε.Τ. σταδιακά γνωρίζεται με τον αδερφό του Έλιοτ, Μάικλ, και την αδερφή του Γκέρτι η ομάδα δράσης ψάχνει μέρα και νύχτα τον πρώτο επισκέπτη από το Διάστημα.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου | 15.30-17.15
Home Alone 

Όταν ο Κέβιν ΜακΚάλιστερ μένει πίσω ενώ η οικογένειά του αναχωρεί για ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο Παρίσι, υπερασπίζεται το σπίτι της οικογένειάς του από δύο διαρρήκτες μέχρι να επιστρέψουν οι γονείς και τα αδέρφια του. Το Μόνος στο Σπίτι, 33 χρόνια αργότερα, παραμένει μια από τις πιο κλασικές και διασκεδαστικές οικογενειακές χριστουγεννιάτικες ταινίες με τον μικρό Μακόλεϊ Κάλκιν να σκαρφίζεται δεκάδες τρόπους για να γλιτώσει από τους διαρρήκτες και να σώσει τα Χριστούγεννα της οικογένειάς του. Ο Κέβιν ασχολείται με την διακόσμηση του σπιτιού για τις γιορτές. Αλλά δεν στολίζει τις αίθουσες με πούλιες και πουρνάρια. Φτιάχνει μια συγκλονιστική σειρά από παγίδες για να τους καλωσορίσει!

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου | 10.30-11.45 
Cinderella 

Η κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney Σταχτοπούτα είναι αγαπητή από γενιές θαυμαστών για την διαχρονική ιστορία της, τους αξέχαστους χαρακτήρες και την εμβληματική τέχνη. Μοιραστείτε την μαγεία καθώς η καλοσυνάτη και εργατική Σταχτοπούτα ανταμοίβεται με μια μαγεμένη βραδιά στον βασιλικό χορό. Χρειάζεται μόνο η βοήθεια των πιστών φίλων της, των ποντικών Ζακ και Γκας, και ένα νεύμα της νεραϊδονονάς και λίγο «Μπίμπιντι-Μπόμπιντι-Μπου» για να μεταμορφωθεί μια συνηθισμένη κολοκύθα σε μεγαλοπρεπή άμαξα και τα κουρέλια της Σταχτοπούτας σε ένα πανέμορφο φόρεμα. Όταν η μαγεμένη βραδιά της τελειώσει τα μεσάνυχτα, θα έχει ένα παραμυθένιο τέλος;

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου | 12.15-14.00
Singin' In The Rain  

Στο Χόλιγουντ του 1927 οι μεγαλύτερες αστέρες της εταιρείας Monumental είναι ο Ντον και η Λίνα, οι οποίοι είναι ζευγάρι και στην οθόνη και στην ζωή. Μετά την έλευση του ήχου στις ταινίες, η θέση τους στην εταιρεία πρόκειται να αλλάξει. Ο διευθυντής της εταιρείας, Ρ. Φ. Σίμπσον, αποφασίζει να γυρίσει ταινία με ήχο, έπειτα από την επιτυχία της πρώτης ταινίας με ήχο, το Ο Τραγουδιστής της τζαζ (1927) και θα πρωταγωνιστούν τα δύο μεγαλύτερα αστέρια του, ο Ντον και η Λίνα. Ενώ ο Ντον τα καταφέρνει περίφημα, η Λίνα μάταια προσπαθεί να βελτιώσει την τσιριχτή φωνή της. Εκείνος θα γνωρίσει την ανερχόμενη ηθοποιό, τραγουδίστρια, χορεύτρια Κάθι Σέλντον, με την οποία ξεκινά ένα νέο κινηματογραφικό ειδύλλιο. Ένα από τα σπουδαιότερα μιούζικαλ όλων των εποχών, εξήντα χρόνια μετά, εξακολουθεί να μοιάζει νέο, φρέσκο και διασκεδαστικό. Υπό τους ήχους της βροχής, ακούγεται ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια που έχουν ακουστεί ποτέ σε ταινία, το Singin’ in the Rain, δείχνοντας την στροφή του σινεμά από τις βουβές στις ομιλούσες ταινίες μέσα από την ρομαντική ιστορία των δύο πρωταγωνιστών. Πολλές σύγχρονες ταινίες -The Artist, La La Land- οφείλουν πολλά σε αυτό το αξεπέραστο μιούζικαλ!

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου | 14.30-16.50
Mary Poppins  

Ταξιδέψτε σε έναν μαγευτικό κόσμο, όπου απρόβλεπτα κινούμενα σχέδια συνδυάζονται με μοναδικά οπτικά εφέ και βραβευμένη με Όσκαρ® μουσική, δημιουργώντας την πιο αγαπημένη και συναρπαστική ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ. Μόλις συναντήσετε την «σχεδόν τέλεια» νταντά Μαίρη Πόππινς (Τζούλι Άντριους) τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο. Κάθε αγγαρεία μετατρέπεται μονομιάς σε παιχνίδι και κάθε συνηθισμένη μέρα με μαγικό τρόπο μεταμορφώνεται σε μια ξεχωριστή περιπέτεια. Μαζί της θα γνωρίσετε αξέχαστους χαρακτήρες, ανάμεσά τους και τον αξιαγάπητο, πολυτάλαντο καπνοδοκαθαριστή Μπερτ (Ντικ Βαν Ντάικ), που θα σας ξεναγήσουν σε έναν ονειρεμένο, παραμυθένιο κόσμο. Μια διαχρονική κλασική ταινία της Disney που θα κάνει όλους να σιγοτραγουδούν «Σουπερκαλιφρατζιλιστικεξπιαλιντόσιους»!

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα
T. 2107252895
E. [email protected]