"Στα ίχνη ενός σοφού Αλεξανδρινού": Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Κοτσανά

Με την έλευση της νέας χρόνιας, το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας μάς καλεί σε ένα ταξίδι ανακάλυψης διαφορετικό από όλα τα άλλα.
Ένα ταξίδι που συνδυάζει ιστορία, τεχνολογία, τέχνη και βοτανική!

Το βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Στα ίχνη ενός σοφού Αλεξανδρινού", απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στις 12:00 μ.μ.

Στα ίχνη ενός σοφού Aλεξανδρινού, θα μάθουμε αρχικά όλα τα μυστικά που συνοδεύουν τη ζωή μίας αρχαίας ελληνικής ιδιοφυΐας. Για τον λόγο αυτό επισκεπτόμαστε την πόλη στην οποία έζησε, γνωρίζουμε τις εφευρέσεις τις οποίες δημιούργησε και τελικά ψάχνουμε τον κήπο του σπιτιού του... Τι μπορεί να βρίσκεται εκεί; Μήπως η απαρχή μιας επιστημονικής κόσμο-πολιτείας;

Με το "φωτεινό λουλούδι των εορτών" να μας περιμένει στο τέλος αυτής της εξερευνητικής διαδρομής, θα περάσουμε από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ως το Μεξικό και από κει σε όλο τον κόσμο. Σταθερός μας οδηγός η ενότητα των ανθρώπων στη γη θα μας δείξει τελικά πώς μέσα από τη γνώση για τη φύση μπορούμε όλοι μας να είμαστε ένα. Η λέξη - κλειδί είναι "Επιστήμη"!

Πληροφορίες και κρατήσεις για το εργαστήριο:

  • Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 6 - 12 ετών.
  • Κόστος συμμετοχής: Παιδιά 8€
  • Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα.
  • Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2114110044 έως και μια ημέρα πριν.

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι