«Τι είναι Έρωτας: οι Τοπ 20 απαντήσεις» από τον Μικρό Βορρά στο Θέατρο Αμαλίας

Ο Μικρός Βορράς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το πανανθρώπινο αέναο και αιώνιο ερώτημα: Τι είναι έρωτας; Στη νέα παραγωγή της βραδινής σκηνής, δίνεται χώρος στη νέα γενιά να αναμετρηθεί με το θέμα του έρωτα και να αποτυπώσει το δικό της αφήγημα με απλότητα, χιούμορ, φρεσκάδα μα και πολλά πολλά κλισέ, μέσα από τις τεχνικές του Devised Theatre (Θέατρο της Επινόησης).

Από την Κυριακή 7 Ιανουαρίου και κάθε Σαββατοκύριακο στις 17.00 στο Θέατρο Αμαλία.

Μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τη νέα γενιά, για τη νέα γενιά, με θέμα τον Έρωτα σήμερα, τον Έρωτα πάντα!

Τι είναι έρωτας;

Μέσα από 20 επεισόδια και δεκάδες αλλαγές συναισθημάτων, μία ομάδα ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, διερευνά και αποπειράται να δώσει απαντήσεις στο πιο κλισέ ερώτημα όλων των εποχών. Από την φιλοσοφία και τη λογοτεχνία μέχρι το καθημερινό βίωμα της gen z, το ατέλειωτο chatάρισμα, τα reactions στα social media και το πώς μας έχουν μάθει να ερωτευόμαστε. Όλες οι αναπαραστάσεις μίας γενιάς που όλα γύρω της δημιουργούν στεγανά και βεβαιότητες για τον έρωτα μα εκείνη αναζητά τη γνώση διαφορετικά. Έχουμε άραγε βιώσει τον έρωτα; Κι αν ναι, μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα τι είναι;  

Πόσο πραγματικά έτοιμοι/ες είμαστε να ερωτευτούμε και πόσο ελεύθεροι/ες να τον απολαύσουμε; Δύο σώματα που καλούνται να μιλήσουν, να υμνήσουν, να αγγίξουν τον έρωτα. Πάνω σε σκάλες, κάτω στο πάτωμα, πάνω σε κερκίδες, πλάι σε μικρόφωνο, στη μουσική, με τις λέξεις, με το βλέμμα.

Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής μας δίνουν τις δικές τους (;) 20 τοπ απαντήσεις μέσα από μια αποκαλυπτική αντίστροφη μέτρηση για την απάντηση που αναζητούμε όλοι/ες: τί είναι έρωτας τελικά; 

«Τι είναι Έρωτας: οι Τοπ 20 απαντήσεις» από τον Μικρό Βορρά στο Θέατρο Αμαλίας

Ταυτότητα Παράστασης

Πότε: Από το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και κάθε Σαββατοκύριακο στις 17.00
Πού: Στο Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71, 546 40 – Θεσσαλονίκη, 2310842509)
Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά
Ηλικία: 14+ ετών
Εισιτήριο: 10€
Προπώληση εισιτηρίων: more.com 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Ελευθερία Καμπαγιοβάνη
Δραματουργία/Βοηθός σκηνοθέτιδας: Δημήτρης Μαχαιρίδης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κωστής Παλαιογιάννης
Σκηνογραφική/ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρίνα Κωνσταντινίδου
Κινησιολογία: Τάσος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Γιάννης Κυρατζής 
Γραφιστικός σχεδιασμός: Ηλίας Χουρζαμάνης
Επικοινωνία: Λουκία Αργυριάδου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τάσος Ράτζος 

Επί σκηνής: Θανάσης Μάζνας, Κατερίνα Σωτηρίου, Κωστής Παλαιογιάννης

*Η παράσταση δημιουργήθηκε αρχικά στα πλαίσια διπλωματικών εργασιών σκηνοθεσίας και δραματουργίας, στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με επόπτριες καθηγήτριες τη Δανάη Θεοδωρίδου και την Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, αντίστοιχα.