"Πινέλα με φτερά! Χίμπα, η άγνωστη φυλή της Ναμίμπια": Εργαστήριο στο Μουσείο Ηρακλειδών

Στα εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών γνωρίζουμε από κοντά τις φυλές και τα ιδιαίτερα έθιμα ανά τον πλανήτη: Από τη ζούγκλα του Αμαζονίου μέχρι τις παγόδες της Ιαπωνίας, από τα λασπόσπιτα του Αφρικανικού κράτους Μπουρκίνα Φάσο, μέχρι τα τελετουργικά των σαμάνων της Σιβηρίας, γυρνάμε τον πλανήτη μέσα από τεχνοτροπίες και τεχνικές, παραδοσιακές χειροτεχνίες και λαϊκές τέχνες.

Μαθαίνουμε για την καθημερινή ζωή απομακρυσμένων φυλών, ταξιδεύουμε στον χρόνο και θαυμάζουμε ευρήματα ανακαλύπτοντας αρχαία και νεότερα απομεινάρια πολιτισμών που μας επηρεάζουν και μας εμπνέουν μέχρι και σήμερα. Εξερευνούμε την κουλτούρα κάθε λαού σε σχέση με το φαγητό, τον καιρό, την ένδυση, τα παιχνίδια, τις τελετές τα ήθη και τα έθιμα λαών από κάθε γωνιά του πλανήτη και δημιουργούμε πρωτότυπες χειροτεχνίες μαθαίνοντας να δουλεύουμε με κολάζ, πηλό, μπογιές και κυρίως με μεικτές τεχνικές.

Σε αυτό το συναρπαστικό εργαστήρι αφήνουμε πίσω μας την Ευρώπη και ταξιδεύουμε στην Αφρική και συγκεκριμένα στη Ναμίμπια για να γνωρίσουμε από κοντά τη φυλή Χίμπα, έναν ιδιαίτερο νομαδικό πληθυσμό που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στα παζάρια που πουλάει τις χειροτεχνίες που φτιάχνουν οι γυναίκες και στη καλλιέργεια των λαχανικών τους.

Θα μάθουμε για τα ήθη και έθιμά τους, την καθημερινότητά τους, τις ιδιαίτερες κομμώσεις τους και τους συμβολισμούς των κοσμημάτων τους και με κατάλληλη μουσική υπόκρουση θα δημιουργήσουμε τη δική μας μοναδικής χειροτεχνία με έμπνευση από την ιδιαίτερη φυλή.

Το πολιτισμικό - εικαστικό εργαστήρι "Πινέλα με φτερά! Χίμπα, η άγνωστη φυλή της Ναμίμπια", θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ηρακλειδών την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, 12:30 - 14:00 και απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών.

  • Σχεδιασμός - υλοποίηση: Ρωξάνη Γιάννου
  • Κόστος: 12€ ανά παιδί
  • Περιορισμένος αριθμός θέσεων
  • Αγορά εισιτηρίων εδώ   

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, Αθήνα
Τηλ. 2103461981