"Πολύχρωμες διαδρομές" - Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 4-6 ετών στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Με οδηγό την τέχνη, οι μικροί φίλοι του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, ηλικίας 4-6 ετών, μπορούν να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, του κουκλοθεάτρου, της μουσικοκινητικής και των εικαστικών.

Τα εργαστήρια αυτά έχουν ως σκοπό μέσα από τον πειραματισμό των παιδιών με ποικίλα υλικά, να ενισχύσουν εκτός από την δημιουργικότητα και την φαντασία, την αυτοπεποίθησή τους, καθώς και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, ερχόμενα σε επαφή με θεατρικές τεχνικές και εικαστικές δημιουργίες, που συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό.

 

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 12:00: Περπατώντας στο φεγγάριΠώς να μοιάζει το φεγγάρι; Σε ένα σκηνικό μαγικό, γεμάτο φεγγαρόσκονη, γνωρίζουμε το φεγγάρι. Ο φεγγαροσκεπαστής και η παρέα του θα μας βοηθήσουν σε αυτή την περιπέτεια. Θα ακολουθήσει εικαστική δημιουργία με θέμα: Ζωγραφίζω τη σελήνη και τα αστέρια.
*Απαραίτητος εξοπλισμός μικρού αστροναύτη: μια οδοντόβουρτσα.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 12:00: Έργο τέχνης με πλανήτες 
Έργο τέχνης με πλανήτες. Με οδηγό την τέχνη και τα χρώματα θα δημιουργήσουμε το ηλιακό μας σύστημα με τον πιο παράξενο τρόπο. Χρησιμοποιώντας ένα κουτί, μπάλες και χρώματα, θα φτιάξουμε το δικό μας έργο τέχνης.
*Απαραίτητος εξοπλισμός μικρού αστροναύτη: ένα κουτί παπουτσιών.

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Βάσω Τσοντικίδου

  • Διάρκεια: 60 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 12€ - Έκπτωση 10% για αδέρφια
  • Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
  • Οι θέσεις είναι περιορισμένες
  • Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ
     

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Αγίας Φιλοθέης 17, Αθήνα 105 56
Τηλέφωνο: 2103250341