Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει και φέτος πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω σε θέματα που αφορούν την ελληνική, αλλά και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ξεχωριστό τρόπο, να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.

Σάββατο 27/1: Το λιοντάρι και ο ποντικός
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πως κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Σάββατο 3/2: Ψάχνοντας το μυστικό της…Αθανασίας
Ποια είναι η  Αθανασία Μηλαρέση και γιατί μας προσκαλεί στο σπιτικό της; Τι κοινό μπορεί να  έχουν η Χιονάτη και ο Νεύτωνας, η Αθηνά, η Ήρα και η  Αφροδίτη με τον Γουλιέλμο Τέλο; Γνωστές και άγνωστες ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια σε μια συναρπαστική συνάντηση γεμάτη αποκαλύψεις, εκπλήξεις και παιχνίδια. 

Σάββατο 10/2: Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά!
Θα ήθελες να κάνεις το Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους! Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Σάββατο 17/2: Παίζοντας με τις αισθήσεις…
Γεύση, όσφρηση, αφή, όραση κι ακοή. Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στον νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μια-μια και τις πέντε, παίζοντας!

Σάββατο 24/2: "Φεγγαράκι μου λαμπρό…"
...θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!». Ένα μαγικό ταξίδι στη Σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!

  • Εισιτήρια: από 5€ 
  • Προπώληση: more.com

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 2122540000