Το παιδικό διαδραστικό μιούζικαλ «Beluga» στον Tεχνοχώρο Εργοτάξιον για 4 ακόμη παραστάσεις

Η ιστορία δύο ζώων ανόμοιων, ζωντανεύει μέσα από τραγούδια, μουσικές και χορογραφίες στο διαδραστικό παιδικό μιούζικαλ «Beluga», το οποίο παρουσιάζεται στον Tεχνοχώρο Εργοτάξιον για 4 ακόμη παραστάσεις, τις Κυριακές 4, 11,18 & 25 Φεβρουαρίου.

Τα παιδιά γνωρίζουν τον μαγικό κόσμο του μιούζικαλ, συμμετέχοντας στην σκηνική δράση, τραγουδώντας και παίζοντας ρυθμούς τα σώματά τους (body percussion).

Λίγα λόγια για την παράσταση
Όπως και στο ισπανικό παραμύθι, μία Φάλαινα Beluga γνωρίζει έναν Γλάρο. Τα δύο ζώα, ανακαλύπτουν δύο εντελώς διαφορετικούς και καινούργιους κόσμους, μέσα από τον χρόνο που περνούν μαζί, τα παιχνίδια τους και τις αμέτρητες περιπέτειες. Σύντομα γίνονται αχώριστοι, δημιουργώντας μία ισχυρή φιλία με έντονα συναισθήματα αγάπης. Μόλις, όμως, παραδέχονται πως αγαπιούνται, τα προβλήματα ξεκινούν. Το φθινόπωρο έχει ξεκινήσει και η Φάλαινα καλείται να ακολουθήσει το κοπάδι της σε πιο θερμά νερά. Ο Γλάρος, που δεν μπορεί να ζήσει όπως μία Φάλαινα, πρέπει να παραμείνει πίσω. Και οι δύο δέχονται πειράγματα για το πόσο αταίριαστη και παράδοξη είναι αυτή η Φιλία. Εδώ είναι που οι δύο πρωταγωνιστές καλούνται να πάρουν μια απόφαση. Θα χωρίσουν για πάντα, ακολουθώντας τις νόρμες που η κοινωνία τους προστάζει ή θα δράσουν αλλιώς;

Γιατί αυτό το θέμα; Σκοπός του έργου, είναι να θίξει το θέμα του bullying που προκύπτει μέσα από τον ρατσισμό και τον φόβο για το άγνωστο και το διαφορετικό. Από τη φύση τους τα παιδιά δεν κοιτούν χρώματα, φυλές, μεγέθη… Απλώς συνυπάρχουν, γιατί συναισθάνονται. Ζητούμενα που σήμερα εκφράζονται πιο έντονα από ποτέ και η ανάγκη εξάλειψης τέτοιων φαινομένων έχει γίνει πια επιτακτική.

Ένα έργο ενάντια στον ρατσισμό, το bullying που θέλει να αναδείξει την αποδοχή της διαφορετικότητας, της πολυπολιτισμικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των ειδών και των φυλών πάνω στον πλανήτη.

Συντελεστές
Συγγραφείς: Πέννυ Κατσούλη, Κατερίνα Νταμάνη, Ερμιόνη Πολιτίδου
Σκηνοθεσία: Ερμιόνη Πολιτίδου
Σκηνικά, Κοστούμια: Σοφία Κατσουρά
Μουσική: Κατερίνα Νταμάνη
Φωτισμοί: Μυγδαλιά Ανδρέου, Γιώργος Κάλτσας
Χειρισμός ήχου και φώτων: Γιάννης Καραλιάς
Επιμέλεια κίνησης: Μαγδαλίνα Πανδρακλάκη
Φωτογραφίες: Γιάννης Βλασερός
Ηθοποιοί: Γλάρος –Γιάννης Σίμος, Φάλαινα – Κατερίνα Νταμάνη, Μέδουσες – Αριστέα Ανύση, Ερμιόνη Πολιτίδου
Οργάνωση Παραγωγής: Ondine theater&projects

 

  • Εισιτήρια: 8€
  • Προπώληση: more.com  

Tεχνοχώρος Εργοτάξιον
Διογένους 1, Αγ. Δημήτριος Αττικής
Τηλ: 6983930220