Εργαστήρια για παιδιά 7-11 ετών στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει μία σειρά εργαστηρίων, που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των αδρών και λεπτών δεξιοτήτων των παιδιών, τα εξοικειώνει με την τέχνη και τα βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους.

Τα εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών για το μήνα Φεβρουάριο είναι τα εξής: 

«Παύλος – Γιορτή με χαρτοπόλεμο!»
Στοχεύοντας να ξεπεράσει τα συμβατικά πλαίσια της τέχνης, ο Παύλος δημιούργησε έργα που επικοινωνούσαν τον ενθουσιασμό και τη χαρά της συνύπαρξης και της από κοινού δημιουργίας. Στόχος του Παύλου ήταν να εμπλέξει τον θεατή στη δημιουργία του έργου του, καταρρίπτοντας τα παραδοσιακά σύνορα που χωρίζουν την τέχνη από τη ζωή. Η περιπέτεια ξεκινά με τη χρήση ενός απλού υλικού, του κομφετί, το οποίο επέλεξε ο Παύλος ως σύμβολο των εορτασμών, αλλά και για την ετυμολογική του σημασία στα ελληνικά: “πόλεμος με χαρτί”. Σε αυτό το εργαστήριο θα παίξουμε χαρτοπόλεμο, αφήνοντας εικόνες να εμφανιστούν ως εκ θαύματος!
Με την Εικαστικό – Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου και την Παιδαγωγό Μάγδα Αθανασίου
Σάββατο 10/2, 11:00-13:00

«Romero Britto – Pop art χαρταετοί!»
Ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης, με το χαρακτηριστικό στυλ, συνδυάζει στοιχεία του κυβισμού, της pop art και του γκράφιτι στο έργο του, χρησιμοποιώντας ζωντανά χρώματα και τολμηρά μοτίβα ως οπτική έκφραση θετικών μηνυμάτων. Στο εργαστήριό μας, θα κατασκευάσουμε χαρταετούς ελπίδας, αισιοδοξίας και ονείρων και θα τους φανταστούμε να απογειώνονται ψηλά στον ουρανό!
Με την Εικαστικό – Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου και την Παιδαγωγό Μάγδα Αθανασίου
Κυριακή 11/2, 11:30-13:30
Σάββατο 24/2, 11:00-13:00
Κυριακή 25/2, 11:30-13:30

 

  • Mέγιστος αριθμός παιδιών: 15
  • Εισιτήρια: 15€
  • Προπώληση: cycladic.gr 
  • Πληροφορίες στο τηλ: 2107294220 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00)