"Ο ομφαλός της Γης - Προσγείωση στην καρδιά του πλανήτη": Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Κοτσανά

Ένα μοναδικό ταξίδι από την Αθήνα του 2024 ως τους Δελφούς του 5ου αιώνα π.Χ., έρχεται να μας αποκαλύψει τη σύνδεση της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας με την ιστορία της ζωής στη Γη. Σημείο – κλειδί: Τεχνολογία και κλιματική αλλαγή!

Αλήθεια, μπορεί η επιστήμη να αποτελέσει κίνδυνο ή απειλή για τον κόσμο; Ποια είναι άραγε η άποψη των θεών; Μήπως η Πυθία έχει την απάντηση στο πρόβλημα για την παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση;

Συλλέγοντας στοιχεία και γνώσεις από τις αρχαίες ελληνικές εφευρέσεις, όλοι μαζί θα βοηθήσουμε τον θεό Απόλλωνα να φανερώσει στους ανθρώπους πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος σήμερα. Άραγε θα καταφέρουμε να μάθουμε αυτό που μόνο οι θεοί γνωρίζουν;

Είστε έτοιμοι να προσγειωθείτε στον «ομφαλό της Γης» και να σώσετε την «καρδιά» του πλανήτη μας;

Το βιωματικό εργαστήρι "Ο ομφαλός της Γης - Προσγείωση στην καρδιά του πλανήτη" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας "Κώστας Κοτσανάς", το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 12:00 μ.μ.

 

  • Κόστος συμμετοχής: Παιδιά 8€
  • Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα.
  • Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2114110044 έως και μια ημέρα πριν.


Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
Τηλ. 2114110044