"Ο Ρομπέν των Δασών ο προστάτης των φτωχών" στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αυλαία

Ο πιο γνωστός και αγαπημένος ήρωας όλων των εποχών, επισκέπτεται φέτος και για όλη τη θεατρική χρονιά, την Παιδική Σκηνή στο Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά.

Ο Ρομπέν των Δασών, εμβληματικός και ατίθασος, έρχεται να αποκαταστήσει την αδικία, να συντρέξει τους φτωχούς και να υπερασπιστεί με τόλμη αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, με πολύ χορό, τραγούδι, δράση, με πολλά μηνύματα και πολύ γέλιο, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώτας Τζουάνη. Μια παράσταση, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, μικρών και μεγάλων. Δέκα εξαιρετικοί ηθοποιοί, σε μια μεγάλη παραγωγή, για τη δύναμη και την αξία της φιλίας, της ανθρωπιάς και της απόδοσης δικαιοσύνης.

Υπόθεση έργου 
Ο Ρομπέν των Δασών ήταν ένας Άγγλος λαικός ήρωας. Ένας ευσεβής παράνομος της μεσαιωνικής εποχής. Πολέμησε την τυραννία και την αδικία. Δεινός τοξοβόλος, έπαιρνε τα χρήματα των πλουσίων και τα έδινε στους φτωχούς. Έδωσε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του λαού της Αγγλίας, όταν πήρε προσωρινά το θρόνο, ο Πρίγκιπας Ιωάννης. Από εκείνον, ο λαός της Αγγλίας, πείνασε πολύ και πέρασε, πάρα πολύ δύσκολες μέρες, αλλά ευτυχώς, δεν κράτησε για πολύ, γιατί ο σωτήρας τους, ο Ρομπέν των Δασών - Προστάτης των Φτωχών, άλλαξε μια και καλή τα πράγματα.

Αγγλία 1157: Όλα κυλούν ήρεμα και αρμονικά, ώσπου ο Βασιλιάς Ριχάρδος ανακοινώνει στον λαό του ότι θα φύγει, για να πάρει μέρος στην Γ Σταυροφορία. Ωσότου γυρίσει, αφήνει στην θέση του τον αδερφό του, Ιωάννη Ακτήμονα, τον οποίο ορίζει αντικαταστάτη του, πιστεύοντας ότι θα βασιλέψει δίκαια και ειρηνικά, συνεχίζοντας το έργο του.

Δυστυχώς συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Επιβάλλει στο λαό αβάσταχτους φόρους και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπει την Αγγλία σε μία φτωχή και δυστυχισμένη χώρα. Ο Ρομπέν των Δασών. Ένας νέος με όραμα, γεμάτος αρετές, που είναι ιδανικές να υπάρχουν σε κάθε κοινωνία. Η προστασία των αδύναμων, η επαναστατική διάθεση, η ευγένεια, η ενσυναίσθηση και η γενναιότητα είναι κάποιες από αυτές. Με φόντο το δάσος του Σέργουντ, ο Ρομπέν μαζί με τους φίλους του και την στήριξη της αγαπημένης του Μάριον θα πολεμήσουν μαζί την αδικία. Στόχος του να προστατέψει τους φτωχούς και να τους προσφέρει όσα έχουν ανάγκη για να ζήσουν μια τίμια ζωή αλλά και να φτιάξει μια ομάδα που όλοι θα έχουν κοινό μέλημα το καλό και την αγάπη σε όλο το Βασίλειο.

Ένα έργο με κωμικές καταστάσεις, πολλά μηνύματα, υπέροχη μεσαιωνική μουσική, φαντασμαγορικά σκηνικά και εκπληκτικά κουστούμια.

Η παράσταση θα παίζεται από το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο, στις 17.00, έως 27 Απριλίου.

Συντελεστές 
Κείμενο- Σκηνοθεσία : Γιώτα Τζουάνη
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ρία Ντεγιάννη
Σκηνικά : Χάρης Σεπεντζής
Κινησιολογία-Χορογραφίες : G.T & Ξένια Καμπανού
Ήχος-Φώτα : Μιχάλης Παπαευαγγέλου
Μουσική : Μεσαιωνική
Μουσική Σύνθεση : Μιχάλης Παπαευαγγέλου 
Σπαθογραφίες - Κονταρομαχίες : Ξένια Καμπάνου

  • Εισιτήρια: από 8€
  • Προπώληση: more.com  

Παιδική Σκηνή - Θέατρο Αυλαία
Κουντουριώτου 182 & 2ας Μεραρχίας - Πειραιάς

Τηλ: 2104297771